Bank Gutmann vrea clienţi bogaţi

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 martie 2012

Grupul financiar Bank Gutmann Private Banking are ca ţintă pe piaţa românească segmentul de clienţi cu disponibilităţi cash de peste un milion de euro, au anunţat, vineri, reprezentanţi ai băncii.

"Plafonul minim pentru deschiderea unui portofoliu pentru un client din România este de un milion de euro, pentru că banca noas­tră face plasamente în active scumpe pe pieţele internaţionale. Bank Gutman a reuşit să atragă de pe piaţa românească între 40 - 50 de clienţi, pentru că urmăreşte, în primul rând, ca aceştia să fie de calitate, adică să fie cu bonitate şi cu cunoştinţe în domeniul financiar", a spus Ilinca von Derenthall, partener-asociat, şeful Diviziei Internaţionale a băncii, citată de Agerpres.

Oficialii Bank Gutmann consideră că evoluţiile din România arată o direcţie bună către care se îndreaptă economia.

"Când vorbim despre perspective trebuie să ne uităm nu doar la România, dar dacă te uiţi la evoluţiile recente, cred că se merge în direcţia bună", a apreciat Friedrich Strasser, partener-asociat, membru al Consiliului de Administraţie al băncii austriece.

Acesta a avertizat că ne aflăm în mijlocul unei furtuni şi nu trebuie uitată "lecţia" anului 2008, când a izbucnit criza mondială. De asemenea, trebuie atenţie la ceea ce se întâmplă în Eurozone, dacă va fi un "big-bang", sau vor fi făcuţi paşii în direcţia corectă, trebuie urmărite evoluţiile din SUA, unde campania electorală ar putea dinamiza economia, şi trebuie ţinut cont, de asemenea, de evoluţiile din China, o piaţă cu mare potenţial de creştere.

Strasser a definit actuala criză ca fiind o "furtună perfectă", cauzată de creşterea incertitudinilor din sectorul privat, declinul consumului şi investiţiilor, recurgerea la noi reglementări, creşterea taxelor şi tăierea cheltuielilor, creşterea riscului datoriei suverane, datoriile companiilor, devalorizarea activelor, creşterea şomajului, lipsa de speranţă a populaţiei şi accentuarea problemelor sectorului bancar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb