Bank of America - patru motive pentru care dominaţia tehnologiei asupra bursei americane poate să se încheie

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iunie

Bank of America - patru motive pentru care dominaţia tehnologiei asupra bursei americane poate să se încheie

English Version

Savita Subramanian, strateg la BofA: "Pe măsură ce profiturile din afara sectorului tehnologiei accelerază, probabil investitorii vor deveni mai sensibili la preţ şi vor căuta acţiuni mai ieftine"

Dominanţa sectorului tehnologic asupra pieţei de acţiuni din Statele Unite este posibil să se încheie chiar către finalul acestui an, potrivit Bank of America, scrie Business Insider.

Ar fi o schimbare importantă pentru cea mai mare bursă a lumii, în condiţiile în care, catalizate de majorarea semnificativă a profiturilor, acţiunile de creştere din tehnologie au fost favoritele investitorilor faţă de cele de valoare (engl. value stocks - acţiuni ale unor companii din domenii defesive, ce plătesc dividende consistente), chiar şi în timpul căderii preţurilor din 2022.

Savita Subramanian, strateg de acţiuni la Bank of America, crede că, dacă dobânzile rămân ridicate, este posibil ca mai multe sectoare să aibă randamente ridicate, astfel încât alte industrii să intre în prim planul investitorilor, în al patrulea trimestru al anului.

În opinia strategului, există patru motive pentru care dominaţia tehnologiei se va reduce.

Profiturile, nu economia

Ratele scăzute ale dobânzilor, excesul de lichiditate şi creşterea economică slabă sunt factorii direcţi enumeraţi cel mai frecvent pentru creşterea acţiunilor tehnologice din 2009 încoace, dar Subramanian spune că, până la urmă, totul se reduce la profituri.

"Tehnologia a câştigat mai mult, aşa că tehnologia a supraperformat", a scris strategul într-o notă publicată la începutul săptămânii, conform Business Insider.

Dar diferenţele între ritmul de creştere al profiturilor companiilor tehnologice şi cele non-tehnologice încep să se reducă, ceea ce ar trebui să atragă atenţia investitorilor.

"Pe măsură ce profiturile din afara sectorului tehnologiei accelerază, probabil investitorii vor deveni mai sensibili la preţ şi vor căuta acţiuni mai ieftine, a căror profitabilitate creşte", a scris Subramanian.

Dobânzi mai mari pentru mai mult timp

Profiturile sunt elementul cheie al supraperformanţei acţiunilor tehnologice, dar costurile ridicate ale creditului pot afecta în mod diferit companiile, în defavoarea celor de creştere pe termen lung, ale căror preţuri de tranzacţionare includ prime ridicate, ceea ce reclamă o retabilitate mai mare a numerarului, spune strategul.

În opinia sa, este posibil ca ratele dobânzilor să mai crească sau cel puţin să rămâne ridicate pentru o perioadă mai îndelungată decât se aşteaptă majoritatea, din cauza cererii reduse de titluri de stat americane pe zece ani din partea Rezervei Federale şi a cumpărătorilor străini precum China şi Japonia.

De asemenea, creşterea PIB-ului nominal pune presiune pe ratele reale ale dobânzilor, iar riscul suveran al Statelor Unite evidenţiat de nivelurile record ale datoriei faţă de PIB sugerează necesitatea unei rentabilităţi mai mari a titlurilor de trezorerie.

Ciclul economic actual favorizează ciclicitatea liderilor pieţei

Modelele de evaluare ale Bank of America sugerează că, atât economia Statelor Unite cât şi economiile europene dau semne că intră în prima fază a regimului de "recuperare", care istoric a favorizat acţiunile de valoare în detrimentul celor de creştere.

"Tehnologia informaţiei şi comunicaţiile au rămas în urmă, în perioadele anterioare de recuperare", a scris Subramanian.

Beneficiarii pe termen lung ai inteligenţei artificiale pot fi din afara sectorului tehnologic

Acţiunile tehnologice au fost în centrul creşterii bursiere induse de inteligenţa artificială, dar este posibil ca acest lucru să se schimbe, pe măsură ce adoptarea IA începe să ajungă la saturaţie.

Titlurile Nvidia, Microsoft, Amazon, Alphabet şi Meta au crescut, în condiţiile în care acestea investesc masiv în inteligenţă artificială. Dar câştigurile pot fi temporare, iar profiturile pe termen lung pot apărea la companii din afara sectorului tehnologic, ale căror marje se îmbunătăţesc prin integrarea IA în afacerile lor.

"Sectorul serviciilor poate fi următorul, în trenul disruptiv al inteligenţei artificiale", a scris Subramanian, citat de Business Insider.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb