ZIARUL BURSA

05 iunie
Ediţia din 15.08.2024
Concernul german Rheinmetall vrea să-şi extindă producţia de la Mediaş

Concernul german Rheinmetall vrea să-şi extindă producţia de la Mediaş

A consemnat George MarinescuCompanii / 5 iunie

(Interviu cu Alexandra Cristea, Director International Sales Vehicle Systems Division în cadrul grupului Rheinmetall) 

Reporter: Voi începe cu o întrebare incomodă. Ce i-a determinat pe cei de la Rheinmetall să revină în România, după eşecul joint-venture-urului pe care l-au avut cu Uzina Automecanica Moreni? Cu ce i-a atras Uzina Automecanica Mediaş pe reprezentanţii Rheinmetall.

Flavia Popa, BRD Groupe Societe Generale: "Inflaţia a crescut preţul creditelor"

Flavia Popa, BRD Groupe Societe Generale: "Inflaţia a crescut preţul creditelor"

F.A.Bănci-Asigurări / 5 iunie

(Flavia Popa, secretar general în cadrul BRD Groupe Societe Generale, şi avocatul Dragoş Gheorghe, conciliator CSALB, într-un dialog cu Denis Ciulinaru, jurnalist Europa FM) 

Flavia Popa: "Principala miză a acestui an electoral este să nu tulbure climatul economic cu reglementări populiste şi cu taxarea agenţilor economici pentru acoperirea deficitului bugetar" Dragoş Gheorghe: "Unele poveşti vechi trenează şi astăzi, aşa cum e situaţia celor care nu pot scăpa nici acum de creditele în CHF" Flavia Popa: "Le reamintesc consumatorilor că banca nu le va cere niciodată informaţii precum date de logare sau PIN-uri; odată divulgate aceste date, sistemele noastre de securitate nu mai pot acţiona" Dragoş Gheorghe: "Înainte de a începe executarea silită, potrivit ordonanţei 15/2024, trebuie găsită o formulă pentru a continua derularea contractului de credit"

O tragedie americană

Cornel CodiţăEditorial / 5 iunie

Cornel Codiţă

În romanul lui Theodor Dreiser, firul epic, inspirat dintr-un caz real, se deapănă din caierul experienţei unei vieţi ratate. În lectură "progresistă", ratarea unei evadări.

Ucraina a exportat o cantitate record de zahăr, în luna mai

Ucraina a exportat o cantitate record de zahăr, în luna mai

Internaţional / 5 iunie

Ucraina a stabilit în, luna mai, un nou record cu privire la cantitatea de zahăr exportată într-o singură lună, 108.000 de tone, dintre care 65% a mers spre UE şi 35% spre alte ţări, a declarat ieri preşedintele în exerciţiu al Asociaţiei naţionale a producătorilor de zahăr din Ucraina (Ukrsugar), Yana Kavushevska, informează Interfax, confom Agerpres.

Sursa foto: facebook / BusinessMark

Tehnologiile inovatoare şi AI - mijloace pentru atingerea eficienţei energetice

George MarinescuCompanii / 5 iunie

Inteligenţa Artificială şi tehnologiile inovatoare reprezintă mijloacele prin care ţintele de eficienţă energetică pot fi atinse şi prin care se poate implementa conceptul ESG în real estate, atât în zona clădirilor rezidenţiale, cât şi în zona clădirilor din sectorul logistic sau industrial, au afirmat, ieri, participanţii la cea de-a patra ediţie a "Smart Building and Innovation in Real Estate", eveniment organizat de BusinessMark şi EnergyPal, la Bucureşti.

Horia Gustă, preşedintele AAF

Asociaţia Administratorilor de Fonduri îşi propune ca soluţiile de economisire inteligentă să ajungă la un număr cât mai mare de români

R.S.Miscellanea / 5 iunie

Asociația Administratorilor de Fonduri din România (AAF) lansează ediţia 2024 a programului de educaţie financiară "Economiseşte inteligent", obiectivul principal fiind creşterea numărului românilor la care ajung informaţiile despre investiţiile recurente şi efectele acestora pentru securitate financiară pe termen lung. În cadrul programului, experţi din industria de asset management din România, membri ai AAF, vor fi prezenţi pe diverse canale media mainstream din România, unde vor explica, în termeni accesibili, importanţa investiţiilor pe termen lung pentru a obţine confortul financiar dorit

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo