BARROSO CĂTRE CESE: "Încurajarea investiţiilor - soluţia pentru relansarea economiei"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 24 ianuarie 2014

"Încurajarea investiţiilor - soluţia pentru relansarea economiei"

În ciuda unor estimări favorabile macroeconomic, situaţia actuală nu confirmă ieşirea din criză pentru că şomajul este foarte ridicat, a declarat Jose Manuel Durao Barroso, preşedintele Comisiei Europene (CE), în cadrul plenului Comitetului Economico-Social European (CESE) din această săptămână, potrivit lui Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Domnul Plosceanu, care a participat la şedinţa CESE, ne-a spus că preşedintele CE a subliniat că încă sunt probleme şi cu modul de finanţare a întreprinderilor şi ne-a precizat: "A fost un discurs mai degajat, înainte de finalul mandatului domniei sale. Jose Manuel Durao Barroso a mai spus membrilor CESE că, deşi ţările UE îşi corectează problemele cronice pe care le aveau, eforturile nu sunt suficiente atât timp cât schimbările nu sunt resimţite pozitiv la nivelul cetăţenilor. Domnia sa crede că soluţia pentru intrarea economiei europene pe un trend pozitiv este încurajarea investiţiilor".

Preşedintele CE a mai comentat că Uniunea a realizat, în doi ani, progrese de neimaginat şi practic a reuşit, în toiul furtunii să fie reparată barca de salvare. Laurenţiu Plosceanu afirmă: "Preşedintele Barroso s-a referit, astfel, la evitarea destrămării zonei euro. Domnia sa a şi precizat că, dacă în urmă cu doi ani erau experţi care prognozau ieşirea Greciei din zona Euro, precum şi o implozie a acesteia, acum avem Grecia la preşedinţia CE, Letonia a intrat în zona Euro, Irlanda are o revenire de mare succes şi a mai amintit că revine încrederea pentru Spania, care a avut nevoie de sprijin pentru sectorul bancar, iar Portugalia va anunţa progresele sale în luna mai".

Preşedintele CE susţine că în multe ţări comunitare, fondurile europene sunt principalele resurse pentru investiţii şi a afirmat că sursa crizei, generată de comportamente iresponsabile, nu a fost în Europa.

În final, Jose Manuel Durao Barroso a transmis membrilor CESE că proiectul comunitar este unul care se actualizează şi se adaptează permanent şi că partenerii sociali trebuie să se implice în guvernanţa acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb