BĂSESCU, DESPRE CAZUL NANA: "Firea mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului"

A.C.
Miscellanea / 14 aprilie 2014

Update 17:30 Ponta:I-am propus Gabrielei Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR-PC la alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că i-a propus senatoarei PSD Gabriela Firea să fie purtător de cuvânt al alianţei PSD-UNPR-PC la europarlamentare şi la prezidenţiale, menţionând că gestul a fost determinat de situaţia în care senatoarea fost ameninţată şi şantajată de şeful statului.

"De nouă ani şi jumătate foarte mulţi sunt cei care au fost ameninţaţi de către Băsescu Traian, ca să folosesc exprimarea care-i place, numitul, viitorul inculpat Băsescu Traian, şi foarte puţini sunt cei care au avut curaj să se bată cu el în continuare. Şi din acest punct de vedere vreau să vă spun, cu atât mai mult, că îi admir curajul domnei Firea, sunt mulţi bărbaţi care nu au acest curaj", a precizat Ponta.

Preşedintele PSD a declarat că îi mulţumeşte lui Firea dacă acceptă propunerea. "Toată această situaţie de altfel m-a făcut să-i propun şi îi mulţumesc dacă acceptă să fie purtătorul de cuvânt al campaniei electorale a alianţei noastre şi la PE şi la prezidenţiale", a adăugat Prim-ministrul.

El a precizat că acest exemplu de curaj va fi preluat de foarte mulţi care spun că se bat cu Băsescu, dar se tem că vor fi băgaţi la închisoare. "Deci o să o audă domnul Băsescu pe doamna Firea în fiecare zi de acum încolo şi cred că e un exemplu de curaj pe care mulţi din cei care spun < Da, ştim că e mafiot Băsescu, dar ne bagă în închisori dacă ne luăm de el > şi cred că e un exemplu pe care din ce în ce mai mulţi, pe măsură ce trece timpul şi se apropie noiembrie, îl vor urma", a spus Premierul.

El a precizat că îi va ţine minte pe cei care au avut curajul să lupte cu Băsescu acum, pentru că după noiembrie vor apărea mulţi, inclusiv jurnalişti, care vor afirma despre ei că făcut acest lucru. "Important e că eu ţin minte cine a avut curaj atunci când încă nu se apropia noiembrie. În noiembrie o să ne trezim cu aşa de mulţi care au avut curaj... o să aflăm că şi unii jurnalişti au luptat contra lui Băsescu, dar nu ne-am dat noi seama", a mai declarat Ponta.

-------

Update 17:15 Băsescu: Ponta, mai preocupat de protejarea baronilor locali decât de nevoile românilor

Preşedintele Traian Băsescu susţine că declaraţiile de astăzi ale Premierului Victor Ponta sunt "în tonul acţiunilor şi al declaraţiilor mincinoase cu care ne-a obişnuit deja şi care i-au adus un umilitor renume de mincinos", premierul fiind mai preocupat de protejarea baronilor decât de nevoile românilor, potrivit unui comunicat emis de Prezidenţie.

"Constat, cu surprindere, că prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta, are o mai mare preocupare pentru protejarea baronilor locali şi pentru prezervarea propriei funcţii decât pentru nevoile reale ale românilor. Preocuparea domnului prim-ministru ar trebui să fie mai degrabă crearea de locuri de muncă, renunţarea la acciza aplicată combustibililor şi îmbunătăţirea reală a condiţiilor de trai ale populaţiei, creşterea colectărilor de venituri la bugetul de stat şi nu doar propaganda deşănţată prin care încearcă să ne convingă pe toţi ce bine o ducem sub guvernarea Ponta", se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit şefului statului, "afirmaţiile prim-ministrului sunt în tonul acţiunilor şi al declaraţiilor mincinoase cu care ne-a obişnuit deja şi care i-au adus un umilitor renume de mincinos".

Traian Băsescu mai menţionează că, "pentru simpatia şi voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calcă din nou în picioare interesul şi nevoile reale ale românilor, alimentându-i, însă, şi cu minciuna că terenurile de la Nana ar fi fost achiziţionate de familia sa înainte de semnarea contractului de vânzare-cumpărare din data de 9 septembrie 2013".

În comunicat se mai arată: "Constat furia pe care a stârnit-o achiziţionarea cinstită a unui teren, printr-un credit bancar, şi uimirea liderilor PSD în faţa unei tranzacţii corecte şi legale a cărei investigare cu cât avansează mai mult, cu atât confirmă că s-a făcut cu respectarea deplină a legii. Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta şi pentru baronii care şi-au dobândit terenuri în mod ilegal să înţeleagă că acestea pot fi cumpărate cinstit, în schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este să jefuiască terenuri de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice < Gheorghe Ionescu-Şişeşti > sau de la Agenţia Domeniilor Statului (ADS)".

-------

Update 16:13 Ponta:"Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu, după declaraţiile despre Firea"

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, la Parlament, că, în urma declaraţiilor şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, mâine, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.

"Până mâine avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu", a spus Victor Ponta, precizând că această plângere va fi semnată de toţi parlamentarii puterii şi , dacă vor dori, şi de parlamentarii din celelalte partide parlamentare.

Ponta a mai spus că "este prima dată din 1989 încoace, de când România încearcă să fie democratică, când familia unui senator este ameninţată direct, de către preşedinte". Premierul a mai spus că "este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică".

"În momentul în care ameninţă familia unui senator lucrurile sunt fără precedent", a mai spus premierul Ponta, precizând că va fi informată şi Comisia Europeană. El a arătat că este un "atac mafiot" împotriva Gabrielei Firea. "Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa legii. Doamna senator trebuie să vadă foarte clar că modelul mafiot cu care am fost conduşi de nouă ani şi jumătate nu intimidează ", a menţionat Ponta.

------

Update 15:50 Firea:"Aştept reacţiile instituţiilor faţă de actul de intimidare din partea preşedintelui Băsescu"

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, astăzi, printr-un mesaj transmis pe reţeaua de socializare online "Facebook", la afirmaţiile Preşedintelui la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea precizează că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea.

-------

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul achiziţionat din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului".

Şeful statului a declarat, ieri, într-o emisiune televizată: "E o prostie ce spune (Gabriela Firea - n.r.). Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo zece ani. Trebuie să ştii puţin drept. Acolo a fost o cumpărare cinstită, cu credit luat de la o firmă care a anunţat că vrea să vândă pământul, la un preţ care e preţul pieţei".

Preşedintele a mai arătat că, dacă sunt suspiciuni, asigură de faptul că şi el şi fiica sa stau la dispoziţia Parchetului pentru orice investigaţie.

"Eu susţin că este o achiziţie absolut corectă, pentru că nu a avut niciun intermediar la mijloc, nu a fost nimic care să ţină de primărie, de prefectură, pur şi simplu, a fost vânzare - cumpărare între două persoane private, fiica mea şi italianul", a mai declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist".

Preşedintele a adăugat: "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele".

Despre faptul că reprezentanţii comisiei Nana au concluzionat că firma italiană care a vândut terenul era în inactivitate, preşedintele Băsescu a spus: "Câtă minte să ai, când contractul este la comisie, de vânzare-cumpărare, şi hârtiile de la cadastru, să spui aşa ceva. Păi ce, pământul ăla s-a vândut pe chitanţă? S-a vândut pe contract de vânzare - cumpărare. Plus că, la vânzările de terenuri agricole, nu se aplică TVA, conform Codului Fiscal".

Comisia parlamentară Călăraşi susţine că, având în vedere că societatea de la care Ioana Băsescu a cumpărat terenul de la comuna Nana era inactivă la data încheierii tranzacţiei, contractul de achiziţie este nul.Această concluzie a fost prezentată miercuri într-o conferinţă de presă susţinută de membrii comisiei.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat că, la data tranzacţionării terenurilor, respectiv şi a semnării contractului de vânzare-cumpărare dintre Berfige SRL şi Ioana Băsescu, societatea italiană nu mai era activă.

Firea a menţionat că inactivitatea firmei a fost declarată de Fisc şi, potrivit legii, toate contractele încheiate de aceasta, inclusiv cel din 9 septembrie 2013, sunt nule.Senatoarea a invocat prevederile Legii societăţilor comerciale, potrivit căreia nicio persoană sau instituţie nu poate accepta facturi de la societăţi care sunt inactive.

Gabriela Firea a spus că societatea Berfige nu putea face tranzacţii deoarece fusese declarată inactivă la data de 24 august 2012, în urma nedepunerii bilanţurilor necontabile.

Preşedintele comisiei, Mihai Fifor, a precizat că raportul va fi depus la Birourile permanente reunite, urmând să fie prezentat plenului după sărbătorile de Paşti. Gabriela Firea a spus că raportul este finalizat în proporţie de 90% şi că membrii comisiei mai au nevoie de anumite documente şi să facă şi alte audieri.

Guvernul va sesiza Parchetul în cazul restituirilor de terenuri din comuna Nana (judeţul Călăraşi), arătând că numeroase astfel de operaţiuni din anii anteriori prezintă nereguli şi că, în septembrie 2013, un teren a fost vândut unei "persoane fizice" de către o firmă declarată inactivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb