BĂSESCU ÎL ATACĂ DUR PE DRAGNEA: "Este un mare mincinos"

ANDREI STAN
Politică / 3 octombrie 2015

"Este un mare mincinos"

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Liviu Dragnea este "un mare mincinos", un "om pe care trebuie să-l ţii departe", el făcând aceste declaraţii în contextul în care fostul prefect de Teleorman a susţinut că ştie de la actualul lider al PSD că acesta a finanţat campania electorală a lui Băsescu, informează surse din presă.

Băsescu a comentat ieri la sediul PMP afirmaţiile fostului prefect de Teleorman Teodor Niţulescu, care a spus într-o emisiune televizată că ştie de la Liviu Dragnea că acesta a sponsorizat campania electorală a fostului preşedinte, în 2009.

"Ce vă pot garanta este că Niţulescu este un om serios, un om la care nu am constatat să fi minţit. Am înţeles că Niţulescu a primit această informaţie de la Dragnea. Dragnea este un mare mincinos. El, ca să se pună bine cu Niţulescu, care era prefect la acea oră, a zis şi o minciună, că mi-a finanţat campania (din anul 2009, n.r.)", a afirmat Traian Băsescu.

El a spus că i-a sunat atât pe trezorierul fostului PDL, cât şi pe Vasile Blaga, care au infirmat categoric existenţa unei sponsorizări a lui Liviu Dragnea pentru campania sa electorală. De asemenea, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Liviu Dragnea, afirmând că "dacă ar avea partidul pe mână l-ar vinde ca să-i fie lui bine".

"Vă mărturisesc că văzând informaţia am sunat şi la trezorierul fostului PDL, domnul Ivaşcu, şi am sunat şi la Vasile Blaga. I-am întrebat pe amândoi dacă există o asemenea finanţare. Mi-au infirmat categoric. Însă, caracterul lui Dragnea este unul de om dispus să mintă ca să-i fie lui bine. Când a plecat de la PD, a făcut-o tot minţind ca să-şi rezovle nu ştiu ce probleme economice, nu ştiu ce privatizări avea pe acolo. Le-a rezolvat. A încercat tot timpul un balans. De exemplu, dacă ar avea partidul pe mână, l-ar vinde ca să-i fie lui bine. Nu am dubii, pentru că îl cunosc", a declarat fostul preşedinte.

Băsescu le-a mai spus jurnaliştilor că într-un an în care era în opoziţie cu Dragnea acesta, "cu stilul lui unsuros", l-a vizitat şi i-a adus un cadou care să îi poarte noroc: "o corăbioară din Brazilia".

"Într-un an, eram în opoziţie cu Dragnea, cu stilul lui unsuros - deşi am avut o oarecare simpatie pentru el când era în PD -, a venit să-mi dea un cadou, o corăbioară adusă din Brazilia. Când eram în opoziţie cu PSD, Dragnea îşi făcea drumuri pe la mine. Soţia, aflând de unde e, l-a luat şi l-a aruncat", a spus fostul preşedinte.

Fostul preşedinte a mai spus că Liviu Dragnea, care "i-a sacrificat pe Mircea Geoană şi pe Victor Ponta", este "un om pe care trebuie să-l ţii departe de tine", el declarându-se "îngrijorat" că PSD, cel mai mare partid", are la conducere "un om de teapa lui Dragnea".

"El a fost atât de eficient încât a purtat noroc tuturor. Îmi aduc aminte cum l-a sacrificat fără să ezite pe Geoană şi pe Ponta, de curând. El s-a băgat peste tot unde credea că este bine. Caracterul lui este mizerabil, dar ăsta e Dragnea", a spus fostul preşedinte.

Întrebat pe cine ar vedea la conducerea PSD, Băsescu a refuzat să răspundă, spunând că dacă ar nominaliza o persoană aceasta ar fi înjurată, însă a susţinut că social-democraţii au nevoie de un lider cu "deschidere pentru Europa".

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Basescu stie ca cel mai mare defect in ochii stapanului colonialist este a nu te tine de cuvant si de asta isi improasca competitorii cu epitetul mincinos. Canalia considera ca alegatorii pot fi mintiti liber si fara rusine insa

    1. Basescu a fost un presedinte prost,dar este cel mai bun presedinte pe care la avut romania.

      Dar prefer un președinte prost, călcat în picioare de servicii (E. Constantinescu), decât unul în cârdășie cu ele (băsescu). Niciunul nu a făcut mare brânză, dar ultimul și-a îmbogățit haita.

      cu siguranta , dragul meu Cristi C. Un Presedinte care devine un risc pentru o companie de petrol, un institut financiar si un fond de investitii nu este posibil a fi dusmanul poporului sau. Insa oamenii trebuie sa inteleaga acest lucru.

      Basescu are un mare merit: a eliberat haita de procurori si judecatori din chingile politice.

      Este adevarat ca atata timp cat era la putere nu s-au atins de cei pe care-i banuiau ca sunt protejati, dar oricum le-a dat mana libera. Din acest motiv a cazut Boc si a urmat suspendarea lui Basescu. Cei din PDL s-au simtit incoltiti si s-au aliat cu pesedistii care urmateau de mult sa puna mana pe fraiele justitiei.

      Oricum, liescu, pe departe, ramane cel mai mare vinovat de situatia noastra de azi. 

      si anume blocarea vanzarii celor 10% Petrom, a retragerii din tara a resurselor de finantare din 2009 si 2012 precum si rezolvarea blocajului decizional la Oltchim. Impiedicarea participarii la consiliul european din vara anului 2012 si referendumul din acelasi nu au reusit decat o atenuare si nu o infrangere a acestor realizari :-) Truly Brutal

      Prefer un presedinte care face din servicii institutii onorabile in indeplinirea vocatiei patriotice.

      a fi agramat nu mai este o rusine (wlad, se scrie l-a avut...) dar sa spui de Basescu ca a fost cel mai bun presedinte este ridicol. Orice presedintew inclusiv Ceausescu a fost mai bun decat Basescu. Ca nu am reusit sa-l dam afara este alta poveste.

      dragul meu EU. Ai citit prospectul de vanzare Petrom 2011. Acolo Presedintele Basescu este reprezentat ca un risc asupra activelor :-) Acum ce mai spui la aceasta idee?

      Niste motive de a fi dat afara ar fi pentru ca in primul rand a ajuns presedinte in niste conditii dubioase, pentru ca privatizase conducerea tarii si justitia, pentru ca cine traia in romania vedea ca totul este un furt apocaliptic sub umbrela protectiei politice, pentru ca PDL-ul se situa deasupra legii, pentru ca firmele de stat erau decapitalizate prin contracte inrobitoare cu talharii portocalii, pentru ca incepuse sa se vada cum se fac retrocedarile, pentru ca propaganda si cultul personalitatii devenisera de nesuportat, pentru ca fostii securisti acaparasera toate activele Romaniei, pentru ca indiferent ce votai iesea Basescu sau PDL, pentru ca justitia actiona selectiv si alte asemenea. Nu am citit raportul Petrom dar imi imaginez ca nu are legatura cu faptul ca Romania a fost inglodata in datorii, electrica si CFR aduse in pragul falimentului, castigurile populatiei sub asalt permanent si ziua de maine nesigura si la discretia unor lichele din partidul de guvernamant.

      Cred ca din lacomia de a-i folosi si la decapitarea celorlalti competitori politici si la albirea retrocedarilor, mai repede i-au scapat din mana.

      e simplu cu search Presedinte. Nu am gassit pe planeta aceasta u

      e simplu cu search Presedinte:-) 

      trimis catre BCE de catre domnul Isarescu la 10 ianuarie pentru modificarea regulamentului 6 din 2002 si vei intelege de asemenea cum si-au respectat de exemplu Raiffeisen si Erste expunerea PE Romania.

    Rade harb de oala sparta,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb