BĂSESCU: "Parchetul General, transformat într-un instrument de luptă politică împotriva mea"

Andrei Stan
Politică / 8 octombrie 2015

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat astăzi că Parchetul General a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva sa, informează surse din presă.

"Am fost un susţinător fără rezerve al justiţiei, dar (...) îmi dau seama că s-a sărit un prag, pe care se pare că anumiţi lideri din Parchete nu-l prea înţeleg, şi anume că nu pot conduce ţara şi nu pot lovi tot timpul în clasa politică, iar, pe de altă parte, să spună: «despre noi nimeni nu are voie să spună nimic». (...) Cred că într-o ţară civilizată instituţiile de Parchet dau un comunicat şi cu asta basta. (...) Vă rog să-mi spuneţi unde vedeţi show-urile pe care le fac unii lideri de Parchete în altă ţară decât în România. Din acest tip de show-uri al liderilor de Parchete face parte chemarea mea aproape zilnică în instanţe", a declarat Traian Băsescu într-o emisiune televizată.

Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte chemarea sa la instanţă, vede "o diferenţă de tratament" faţă de modul în care a fost audiat un alt fost şef de stat, Ion Iliescu.

"Domnul Iliescu este chemat cu toată discreţia, iar eu sunt chemat cu anunţarea din vreme. (...) Este un tratament care nu pe mine mă umileşte, ci pe cei care conduc aceste instituţii de Parchet şi aici mă refer direct la Parchetul General. (...) Discutăm despre o hăituire a unui om, şef de instituţie, de Parchet, care a tras la Revoluţie, a tras, atenţie, în terorişti, şi nu au găsit niciun terorist, deci a tras în populaţie, acest domn care e şef de Parchet. Susţinut de Ponta, numit de mine, ca să o pot numi, la schimb, pe Kovesi la DNA, să ne înţelegem. Acest domn care a tras în terorişti care nu au existat este cel care ordonă hăituirea mea în fiecare zi", a susţinut Băsescu.

Fostul şef de stat a mai afirmat că va veni însă o zi când abuzurile vor fi rejudecate.

"Dacă domnul Niţu crede că asta merită un fost şef de stat, să-l batjocorească în fiecare zi cu redeschideri de dosare pe orice tip de reclamaţie, ok, îi respect autoritatea, dar va veni o zi când abuzurile vor fi rejudecate. (...) Va trebui luată legislaţia noastră, comparată cu legislaţia europeană, va trebui văzut unde s-au încălcat deja norme în decizii existente ale CEDO şi cei care le-au încălcat trebuie să răspundă", a precizat Băsescu.

Întrebat dacă se va îndrepta împotriva celor care au depus plângeri penale împotriva sa, acesta a afirmat că toate dosarele sale sunt pornite de la oameni politici.

"Deci, sunt un colecţionar de plângeri de la oameni politici. Păcatul este că Parchetul General intră în acest joc. Parchetul General, în ceea ce mă priveşte, a fost transformat într-un instrument de luptă politică împotriva mea. Asta e realitatea, eu nu am plângeri de la oameni obişnuiţi, ci de la oameni politici", a mai declarat Traian Băsescu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Basescule, trebuiau trimisi la scoala discretiei SRI toti procurorii din Romania.

    Iliescu vine pe firul scurt, din cauza asta stie numai el. Are telefonul lui Ceausescu in biroul din mica lui casuta. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5085
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2942
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9133
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.6722

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb