BASF negociază fuziunea diviziei sale Wintershall cu DEA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 noiembrie 2017

Grupul german BASF AG, cu operaţiuni în sectorul chimicalelor, derulează negocieri în vederea combinării diviziei sale de petrol şi gaze Wintershall cu DEA, grup energetic deţinut de Mihail Fridman din Rusia, anunţă Reuters.

Compania germană a informat vineri: "BASF va deţine majoritatea acţiunilor societăţii comune. O ofertă publică iniţială a noii companii ar fi o opţiune pe termen mediu. Însă, nu există certitudinea că părţile vor ajunge la un acord privind afacerea".

BASF vrea să se extindă pe segmentul produselor din plastic şi al chimicalelor. Luna trecută, grupul german a ajuns la un acord privind preluare a unei părţi semnificative din operaţiunile grupului "Bayer" AG, din domeniile seminţelor şi erbicidelor, pentru 5,9 miliarde de euro în numerar.

BASF, al treilea fabricant mondial de produse chimice folosite în agricultură, a evitat până acum activele din domeniul seminţelor, însă fuziunea de 66 de miliarde de dolari dintre "Bayer" şi "Monsanto" a creat oportunităţi pentru rivali să preia o parte din activele pe care "Bayer" trebuie să le vândă pentru a primi aprobarea autorităţilor din domeniul concurenţei.

"Cu această investiţie, am profitat de o oportunitate pentru a achiziţiona active foarte atractive. Acestea se vor adăuga operaţiunilor BASF în domeniul protecţiei culturilor, precum şi activităţilor noastre din domeniul biotehnologiei", a declarat, la momentul anunţului tranzacţiei, directorul general al BASF, Kurt Bock.

Divizia "Bayer" preluată de BASF a realizat un profit operaţional de 385 milioane de euro anul trecut, de pe urma unor vânzări de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Tot luna trecută, BASF a raportat un profit net de 1,34 miliarde de euro pentru trimestrul iulie-septembrie 2017, cu 50% mai mare faţă de intervalul similar din 2016. Avansul s-a datorat operaţiunilor din sectorul chimicalelor.

Analiştii aşteptau doar 1,13 miliarde de euro.

Vânzările s-au majorat cu 9%, la 15,25 miliarde de euro, iar profitul operaţional, care exclude anumite elemente speciale, cu 16%, la 1,76 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb