BĂTĂLIA FACEBOOK-ULUI Ponta are mai mulţi fani, ai lui Iohannis sunt mai activi!

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2014

Ponta are mai mulţi fani, ai lui Iohannis sunt mai activi!

Campania electorală se desfăşoară din plin pe reţelele de socializare. Sute de mii de mesaje sunt postate pe facebook de persoane mai mult sau mai puţin implicate politic. Multă patimă, argumente mai puţine, mii de fotografii într-un Turn Babel politic, în care fiecare vorbeşte pe limba lui.

Firesc, cei doi finalişti ai alegerilor prezidenţiale au parte de susţinere pe conturile oficiale, acolo unde îşi postează toate mesajele politice şi anunţă principalele acţiuni de campanie. Ieri, la prânz, Victor Ponta se afla pe primul loc, detaşat, din punct de vedere al numărului de fani, 665.500, Klaus Iohannis fiind susţinut pe această reţea de 524.500 de oameni. Din punct de vedere al creşterii, mult mai bine stă Klaus Iohannis, care a recuperat în ultimele trei luni un decalaj foarte mare faţă de Victor Ponta. În luna august, în a doua jumătate, când se făceau ultimele pregătiri pentru campania electorală, premierul Victor Ponta avea 466.000 de aprecieri, fiind urmat de Elena Udrea cu 192.000. La distanţă mare se află, pe a treia poziţie, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 76.500 de aprecieri, urmat de Klaus Iohannis - 51.000, Monica Macovei - 36.200 şi Călin Popescu Tăriceanu - 13.900.

Din punctul de vedere al activităţii şi interacţiunii publicului, fanii lui Klaus Iohannis sunt mult mai activi pe aceasta reţea. Doar una dintre ultimele 15 postări ale lui Victor Ponta a depăşit 10.000 de like-uri, o fotografie a lui Ilie Năstase, în care cunoscutul sportiv are un mesaj de susţinere pentru candidatul PSD. În schimb, în ceea ce îl priveşte pe Iohannis, majoritatea postărilor din ultimele zile au peste 10.000 de like-uri, un filmuleţ cu imagini de la protestele de stradă strângând peste 52.000 de aprecieri. Cei doi candidaţi nu evită să-şi pomenească adversarul în diverse postări, evident contextul fiind unul negativ. "Dacă ne uităm în jur, în România vedem prea multă corupţie, prea multă minciună, prea multă hoţie. Vedem o Românie în care încet, dar sigur, se reinstaurează frica. Vedem o Românie în care chiar democraţia este în pericol. Vedem o Românie în care un candidat care este şi prim-ministru face promisiuni după promisiuni, promite pomeni electorale după pomeni electorale. Asta este România lui Victor Ponta!", a postat Klaus Iohannis. "Traian Băsescu are un plan în care Klaus Iohannis şi toţi oamenii lui joacă un rol. Acţiunea coordonată a acestora se refera la contestarea votului de săptămâna viitoare. Băsescu ar putea spune că rămâne preşedinte până când se judecă toate contestaţiile. Dar de data aceasta nu se va întâmpla ca în 2012", a apărut pe contul lui Victor Ponta.

Cum prezenţa la vot nu este condiţionată de activitatea sau inactivitatea pe facebook, foarte importantă rămâne în continuare campania din mediul offline, acolo unde candidaţii sau reprezentanţii acestora pot interacţiona direct cu oamenii şi unde există mult mai puţin bruiaj din partea susţinătorilor adversarului direct.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dezbaterea, daca poate fi numita asa, de la Realitatea m-a convins, duminica trebuie sa-mi fac alt program, nu are rost sa merg la vot.

    1. Profesorul corect si impartial vs studentul prins cu copiuta.

      Victore, daca esti Victor primul-ministru si vroiai sa votezi cu Victor candidatul, ai luat cea mai buna decizie, cred ca sunt oameni care te cinstesc cu o bere pentru decizia luata! Bravo!

      N-are rost, bine spui; de ce sa mergi daca tot nu pricepi nimic. Vad ca n-ai invatat/nu sti nici macar numele sa ti-l scri corect, asa ca nu te duce la cabina ca cine stie ce "perla" ai putea face si acolo. 

      E vorba de Filozof si Practician. Avem nevoie de presedinte capabil de decizii si nu de o persoana care isi da cu parerea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb