Bătălia pentru conducerea Sibex se mută în instanţă

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2011

Cristian Sima l-a detronat pe Teodor Ancuţa de la conducerea Sibex.

Cristian Sima l-a detronat pe Teodor Ancuţa de la conducerea Sibex.

Lupta pentru conducerea Bursei de la Sibiu se mută în sălile de judecată ale instanţelor, la doar două săptămâni după ce Cristian Sima a reuşit să îl detroneze pe Teodor Ancuţa din fruntea Sibex şi un nou Consiliu de Administraţie a fost ales de acţionarii societăţii.

Nicolae Vaidescu, unul dintre acţionarii importanţi ai Bursei de la Sibiu, cu o deţinere de circa 5% din titlurile societăţii, împreună cu "International ESI" şi "WK Group" SRL au dat în judecată Bursa de la Sibiu, cerând anularea deciziei de alegere a unui nou Consiliu de Administraţie.

Domnul Vaidescu ne-a declarat: "Am solicitat anularea hotărârii privind alegerea unui nou Consiliu de Administraţie, din mai multe motive. Unul dintre acestea ar fi că Adunarea Generală nu s-a desfăşurat corect".

Primul termen al procesului a fost miercuri, instanţa fixându-l pe următorul pentru data de 6 iunie.

Un grup de acţionari ai Sibex, în frunte cu Alexandru Elian, şeful casei de brokeraj "Delta Valori Mobiliare", a solicitat revocarea vechiului CA şi alegerea unuia nou prin metoda votului cumulativ.

O mişcare similară fusese încercată şi la finele anului trecut, însă contestatarii conducerii Sibex nu au reuşit să o răstoarne atunci. Mai mult decât atât, Cristian Sima şi-a pierdut şi locul pe care îl deţinea la momentul respectiv în board-ul Bursei sibiene.

Soarta pare să se fi întors în favoarea lui Cristian Sima, la ultima AGA de la bursa sibiană, când a fost ales preşedintele Consiliului de Administraţie, zădărnicind planurile lui Teodor Ancuţa care îl propusese pe irlandezul Patrick Young drept succesorul său la conducerea executivă a Bursei. Ancuţa propusese splitarea funcţiei de preşedinte, de cea de director general în vederea fuziunii cu Bursa de la Bucureşti.

Graba cu care Nicolae Vaidescu a acţionat în judecată Sibex, cerând revocarea deciziilor de la AGA, arată că lupta dintre taberele care s-au înfruntat atunci este departe să se fi terminat. Asta în condiţiile în care noul Consiliu de Administraţie al Bursei sibiene nici măcar nu a fost validat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), trecând abia două săptămâni de la alegeri.

Declaraţiile în jurul acestei contestări nu au menţionat motivele ei.

Noul Consiliu de Administraţie al Sibex este format din Cristian Sima, în calitate de preşedinte, Alexandru Găitan, Paul Miclăuş, Dan Simionescu, Gabriel Filimon.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce va asteptati dela acest excroc? Sima este un excroc de ultima clasa. Nu are ce cauta in fruntea unui serviciu bursier . Manipuleaza stocurile deci va fura asa cum a facut pe unde a fost

    1. Mihai G. da' nici nu te simti bine. Ce stocuri manipuleaza ? Problema e alta .La SIBEX o gasca de baieti care nu au nici o legatura cu "serviciu bursier", isi platesc chirii si stipendii grase din banii actionarilor. Sa iti traduc Mihai G.:fura ca si cum ar fi angajati la stat.Asa ca dragul meu MItza cauta-l pe nenea doctoru'...Sa iti scoata "stocurile" din cap !

      Cred ca tu nu te simti bine si nu esti informat.

      Cu ceva timp in urma acest broker afirma ca stocurile FP sunt o alta cuponiada. Acum prin contracte future scade (act de manipulare) oferta valorica a acestor stocuri. Documenteazate  

    Dezgustatori sunt, niste retarzi care alarga dupa functii si din cauza carora natiunea romana nu cunoaste evolutia.Nu ma intereseaza cine are dreptate sunt la distanta mare de mult timp si defiecare data cand deschid presa romana ma doare camul. DEZGUSTATOR o natie demna de africa !

    Asa incercati sa atrageti investitorii in romania ? eu zic sa va ia naiba pe toti !

    1. Gresesti ptr. ca sima nu l-a ''detronat''pe ancuta;am inteles ca de mai mult de o juma' de an acesta vrea sa-si vada de-ale lui si sa aduca in loc un om cuexperienta, nu un excroc ca sima cum l-au numit altii care l-au vazut operand ;acest sima cu toti miticii lui de avocati n-au fost in stare nici sa faca documente corecte?!Pai cum sa mai conduca si o bursa ?!Abia a intrat -ca in vizita -pe la bursa ca a si sarit pe documente secrete la care n-au acces cei din conducere !dar baietii vad...Deci ,d-na ziarista ,nu rastalmaci situatia numai ca asa v- auinvatat la sc. ,sa faceti valuri ca sa fiti cititi ,chiar daca calcati in picioare munca de 16-17 ani a cuiva ce a deschia opoarta absolut noua intr-o lume in formare ,inchistata in tipare comuniste .Si inca ceva:e o rusine sa fii medic veterinar, sa ai si studii de medic. umana,constructii,avocatura sa fii un autodidact?!ca bine zicea cineva:ar fi trebuit sa-i ridice statuie lui A.nu sa-l mai tina acu 'la smotru inca.....cat?pana da sima intr-o luna bursa de rapa?-cum zicea d. Mache?Nu trebuie mai muuuulttt!

    Mai baieti inaintea lui Sima nu era de mers in instanta brokerul anonim ?Si poate o i-a cu el si pe Creata provinciala de Constanta,ca oricum la birou nu sta mai mult de 3-4 ore.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb