BAUINDUSTRY DC: "70% din românii care achiziţionează materiale de construcţie de pe magazinul nostru online, refuză plata cu cardul"

T.B.
Companii / 31 octombrie 2023

Dragoş Vlagali, Director General Bauindustry Dc

Dragoş Vlagali, Director General Bauindustry Dc

Începând de mâine, 1 noiembrie intră în vigoare noile reglementări privind plăţile cash şi cele online, se arată într-un comunicat al BAUINDUSTRY, remis redacţiei. Astfel, se pot face plăţi către persoanele juridice, în limita unui plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un total de 2.000 lei/zi, transmite sursa menţionată.

Potrivit comunicatului, "Noile măsuri vor determina, cel puţin pentru următoarele luni, un haos în economie. Motivul care mă determină să consider acest lucru are legătură cu faptul că Bauindustry DC, companie specializată în distribuţia de materiale de construcţie deţine un magazin online www.platformadeconstructii.ro, care foloseşte, în relaţie cu clienţii săi, atât varianta plăţii la livrare, cât şi posibilitatea achitării online. Urmărind dinamica plăţilor la magazinul nostru, am constatat că 70% din cei care comandă refuză să plătească online şi preferă plăţile cash la livrare. Sunt convins că reglementările Guvernului nu vor face decât să determine cumpărătorii să găsească soluţii "inovative" pentru a limita obligaţia lor de a folosi plata cu cardul", declară Dragoş Vlagali, Director General Bauindustry Dc.

Urmărind comportamentul clientului de materiale de construcţii se observă că se împarte în mai multe categorii, cel care cunoaşte cum funcţionează mecanismul plăţilor online, are încredere, plăteşte şi aşteaptă sosirea mărfii acasă, dar există şi alte două categorii care vor întâmpină probleme serioase în acceptarea noilor măsuri luate de Guvern, transmite compania. Una dintre acestea este reprezentată de cumpărătorul care refuză să plătească ceva până nu îl vede efectiv, menţionează sursa. De asemenea, mai este clientul care fie nu deţine un card bancar, fie îl deţine, dar nu ştie cum să îl folosească, ultimul reprezentând o provocare pentru statul român când vine vorba de buna implementare a acestor măsuri, pe întreg teritoriul României, arată datele comunicatului.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E un pic mai greluț cu evaziunea când apar banii în conturi. Haos ar fi invers, cu evaziune.

    1. Total fals. Daca vrei sa vinzi fara factura orice plafon generat de Ciuci si Ciolaci e egal cu zero. Daca vinzi legal obligatia de plata la stat exista fix la fel indiferent ca ai incasat cash sau bancar.

      Neah, cumpărătorul lasă urme care nu sunt egale cu zero, doar micii tonetari mai driblează ciucii.

    Pentru tineri este usor sa foloseasca cardul, dar sa nu uitam de populatia de la sate, catuni, unde nici nu exista bancomate, in unele locuri nu exista nici electricitate, pene de curent, etc. O parte din evaziune o sa dispara, dar marile tepe nu se fac cu bani cash in romanica, ci cu o semnatura de politician. Oare doctorii cum vor primi spaga? in rate sau prin donatii?

    platesti online si iei teapa la produs... dai produsul si astepti dupa bani sa ii primesti in 3 -6 luni chiar 1 an... la o inflatie si cost de oportunitate pe care nimeni nu o despagubeste .

    s c c r e t 

    Marile tunuri se dau exact din birourile din casa poporului guvern interne si altele....

    s c c r e t  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb