Bawag PSK Bank AG exclude fuziunea cu Volksbanken

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2012

Byron Haynes a declarat că nu intenţionează să achite deocamdată ajutorul primit de la statul austriac.

Byron Haynes a declarat că nu intenţionează să achite deocamdată ajutorul primit de la statul austriac.

Byron Haynes, directorul general al Bawag PSK Bank AG, a exclus posibilitatea unei alte runde de negocieri privind o posibilă fuziune cu rivala Volksbanken AG (OeVAG), apreciind că au existat prea multe schimbări de când a eşuat precedenta încercare de fuziune, potrivit Agerpres.

De asemenea, Byron Haynes a declarat în interviul acordat publicaţiei austriece "Wirtschaftsblatt" că se aşteaptă ca banca sa să ia parte la următoarea rundă a testelor de stres din Europa şi nu intenţionează să achite deocamdată ajutorul primit de la statul austriac.

Haynes, care s-a retras în 2010 de la negocierile privind o posibilă fuziune cu Volksbanken, după ce proprietarii acestei bănci au refuzat să participe la discuţii, a afirmat că nu-şi poate imagina încă o încercare acum, când fostul său coleg Stephan Koren conduce OeVAG.

"Stephan Koren a declarat că se confruntă cu o restructurare care va dura ani de zile, deci pentru noi OeVAG nu este o problemă", a afirmat şeful Bawag PSK Bank. El a declarat că estimează că banca sa va participa la următoarea rundă a testelor de stres din Europa deoarece Volksbanken nu va mai lua parte la aceste teste şi a apreciat că poziţia capitalul Bawag PSK Bank este "adecvată".

Întrebat dacă anul viitor Bawag PSK Bank va achita cei 550 milioane de euro primiţi în 2008/2009 de la statul austriac, Haynes a răspuns: "Nu, deoarece în astfel de vremuri nici o bancă nu poate fi supracapitalizată".

De asemenea, şeful Bawag PSK Bank a declarat că nu-şi poate imagina nici un context în care banca sa va trebui să injecteze mai mult capital în banca MKB din Ungaria. Participaţia băncii austriece în MKB a scăzut la 5%, după ce Bawag PSK Bank nu a participat la majorarea de capital a MKB.

Anterior, BAWAG a raportat că în 2011 a înregistrat un profit net de 122,5 milioane euro. Banca a plătit un cupon de 51,2 milioane euro pentru capitalul non-participativ în valoare de 550 milioane de euro pe care l-a primit de la statul austriac în timpul crizei financiare din 2008/2009.

Fondul de investiţii Cerberus Capital Management LP a preluat BAWAG P.S.K. în anul 2006 pentru suma de 3,2 miliarde de euro. Recent, statul austriac a preluat o participaţie de 49% din acţiunile Volksbanken AG. Guvernul austriac speră să vândă acest pachet şi să iasă din capitalul Volksbanken până în 2017, aşa cum cere legislaţia UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb