BCE, aşteptată să extindă programul de achiziţii de obligaţiuni până în septembrie

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 decembrie 2016

BCE, aşteptată să extindă programul de achiziţii de obligaţiuni până în septembrie

Banca Centrală Europeană (BCE) va decide, în reuniunea de politică monetară programată să aibă loc astăzi, extinderea măsurii de relaxare cantitativă (achiziţii de obligaţiuni) până în septembrie anul viitor, sunt de păree analiştii, care mai amintesc că instituţia va avea, pe agenda acestei şedinţe, previziunile de creştere economică şi inflaţie pentru zona euro.

Cei mai mulţi dintre economiştii intervievaţi de Reuters anticipează că BCE va păstra dobânda de referinţă la nivelul actual - apropiat de zero -, şi programul de achiziţii de obligaţiuni la nivelul curent de 80 de miliarde de euro lunar.

Nick Kounis, şef al diviziei Macro şi Pieţe Financiare din cadrul băncii "ABN Amro", a declarat: "Aşteptăm ca BCE să extindă achiziţiile sale de obligaţiuni până în septembrie 2017 şi să elimine restricţiile privind cumpărarea de active cu randament inferior dobânzii la depozite. BCE încearcă să stimuleze inflaţia prun măsuri şi instrumente care variază de la dobânzile negative la depozite la cumpărarea de bonduri. Deşi inflaţia încă este redusă comparativ cu ţinta BCE, aceasta se îndreaptă către direcţia corectă".

Conform celor mai recente date, inflaţia din zona euro a fost de 0,6% în noiembrie - cel mai ridicat nivel din aprilie 2014 până în prezent.

Amintim că, în luna octombrie, Christoph Weil, analist la banca germană "Commerzbank" AG, afirma că BCE va da indicii privind extinderea programului său de achiziţii de bonduri în decembrie, când conducerea băncii va avea noile estimări de creştere economică şi inflaţie pentru zona euro.

BCE a devenit unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa bondurilor din Europa. În martie anul curent, banca a decis să extindă programul său de achiziţii de obligaţiuni cu 20 de miliarde de euro, la 80 de miliarde de euro. În luna iunie, BCE a extins gama obligaţiunilor cumpărate cu titlurile corporative, ceea ce a dus la scăderea costului împrumuturilor pentru companii până la cel mai redus nivel din istorie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb