BCE menţine nemodificată dobânda de politica monetară la cel mai scăzut nivel din istorie

G.B
Internaţional / 22 iulie 2021

BCE menţine nemodificată dobânda de politica monetară la cel mai scăzut nivel din istorie

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis astăzi să menţină nemodificată dobânda de politica monetară, la cel mai scăzut nivel din istorie, dar şi-a revizuit orientarea viitoare a politicii monetare, după ce în urmă cu două săptâmâni şi-a stabilit ţinta de inflaţie la 2% pe termen mediu, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al BCE, Consiliul guvernatorilor a decis că rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit vor rămâne nemodificate la nivelurile de 0,00%, 0,25% şi, respectiv minus 0,50%.

"Consiliul guvernatorilor anticipează menţinerea ratelor dobânzilor reprezentative ale BCE la nivelurile actuale sau la niveluri inferioare până când va vedea că inflaţia se apropie de 2% cu mult înainte de finalul orizontului său de proiecţie şi durabil pentru restul orizontului de proiecţie", se arată într-un comunicat de presă al BCE. De asemenea, instituţia subliniază că va consideră că progresele în creşterea inflaţiei de bază vor fi suficient de avansate pentru a fi consistente cu o inflaţie care se stabilizează la două procente pe termen mediu. "Aceasta ar putea însemna de asemenea o perioadă tranzitorie în care inflaţia va fi moderat peste ţintă", a subliniat BCE.

Atenţia analiştilor se îndreaptă spre conferinţa de presă a preşedintelui BCE, Christine Lagarde, programată să înceapă la ora 12:30 GMT, ocazie cu care şeful BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate joi.

De asemenea, investitorii vor urmări cu atenţie declaraţiile lui Christine Lagarde pentru posibile indicii cu privire la achiziţiile de active ale BCE, după ce instituţia a păstrat nemodificaţi parametrii programului de achiziţionare în regim de urgenţă în caz de pandemie (pandemic emergency purchase programme - PEPP) şi ai programului de achiziţionare de active (APP).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o realitate hazlie care merita punctata in tuse groase:

    a. Romanii sunt cei mai doritori din UE sa treaca la EURO (75% din populatie doreste euro) 

    b. Romanii sunt pe locul 1 la lipsa educatiei financiare! (86% sunt analfabeti financiar-bancar si 74% nu si-au facut un buget lunar in familie niciodata, neurmarind mecanica intrarii veniturilor vs. iesirile de bani - pentru a control fluxurile de bani din familie). 

    Concluzia?  

    Cand esti tembel, vrei sa renunti REPEDE la moneda nationala si la autonomia politicii monetare.

    Dixit ! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb