BCP Millennium intră în România, investind 40 milioane euro în 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 iunie 2007

Banca Comercială Portugeză (BCP) Millennium, care a fost interesată de achiziţia BCR, vrea să deschidă o subsidiară în România în luna septembrie şi va investi în acest an 40 milioane euro într-o reţea de 40 de unităţi, se arată în planul de investiţii al băncii, prezentat vineri. BCP vrea să investească în acest an 40 milioane euro, urmând ca până în 2011 să îşi mărească investiţiile cu încă 200-250 milioane euro. Banca ar urma să se concentreze pe zonele urbane şi speră să aibă circa 150.000 clienţi până în 2010.

Ca efect al efortului investiţional, BCP estimează o pierdere iniţială de 30 milioane euro în 2007 şi o trecere pe profit în 2011. Valoarea actuală netă a proiectului este estimată între 330 şi 430 milioane euro. Banca a obţinut licenţa de banking în 22 decembrie 2006 şi speră să obţină licenţa de operare foarte curând. În planurile băncii este estimată o lansare în septembrie 2007 pe piaţa româ­nească.

Afacerea din România va deveni un motor important al creşterii grupului Millenium şi va fi axată pe oferta de servicii bancare pentru companii şi pe segmentul de finanţare a consumatorilor individuali. Banca se va lansa cu 40 de unităţi în acest an şi îşi va extinde reţeaua până la 100 de agenţii în 2011.

Millenium BCP a participat la licitaţia pentru privatizarea Băncii Comerciale Române, câştigată în cele din urmă de grupul financiar austriac Erste.

Instituţia financiară a obţinut în 2006 un venit net de 780 milioane euro, cu 28% mai mare faţă de anul anterior. Rentabilitatea fondurilor proprii a fost de 21%. Millennium, cea mai mare bancă listată la bursă din Portugalia, estimează o creştere anuală medie a veniturilor de peste 10% şi câştiguri pe acţiune în creştere cu peste 70% până în 2010, potrivit NewsIn.

Unii analişti au interpretat pozitiv ţintele ambiţioase pentru termen lung ale Millennium pentru evoluţia acţiunilor, care au scăzut, vineri, cu 2,1%, până la 3,69 euro, traderii spunând că acesta a fost rezultatul retragerii de la vârful atins recent. Acţiunile băncii s-au apreciat cu aproximativ 27% de la mijlocul lunii mai şi au atins, joi, cel mai ridicat nivel al ultimilor cinci ani.

Profitul net din operaţiunile Millennium în Polonia şi Grecia între 2006 şi 2010 se estimează că se vor dubla. "Creşterea organică pentru operaţiunile interne şi internaţionale, precum şi ţintele unei eficienţe mai mari în Portugalia sunt factori pozitivi pentru Millennium", a spus analistul de la Lisbon Brokers, John dos Santos.

Millennium, care a eşuat, recent, cu oferta de preluare ostilă a rivalului mai mic BPI, a mai anunţat că vrea să deschidă aproximativ 700 de noi filiale în Portugalia şi în străinătate până în 2010. Banca speră să-şi crească numărul de clienţi cu 1,4 milioane, până la 5,8 milioane de persoane în 2010.

Millennium a mai anunţat că nu va trebui să-şi majoreze capitalul pentru a-şi îndeplini noile obiective strategice, adăugând că intenţionează să menţină rata dividendelor la peste 40% din profitul anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb