MedLife a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 330 milioane de euro, prin rearanjarea şi majorarea cu 50 de milioane de euro a facilităţilor existente, potrivit unui comunicat transmis redacţiei. Finanţarea va sprijini dezvoltarea companiei, finalizarea proiectelor aflate deja în derulare, dar şi eventuale achiziţii viitoare.
Creditul a fost coordonat de Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate şi Garanţii, precum şi finanţator. Din sindicatul de bănci mai fac parte Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale, Banca Transilvania - ca aranjori principali şi finanţatori - şi ING Bank România, ca finanţator. Legal Ground a oferit consultanţă juridică pentru sindicatul de bănci în procesul de negociere şi implementare.
"Rolul BCR în această majorare reflectă încrederea în viziunea MedLife şi parteneriatul de durată. Finanţarea oferă companiei flexibilitatea necesară pentru extindere şi consolidare, iar noi susţinem dezvoltarea unei infrastructuri medicale moderne în România", a declarat Alina Cernat, Head of Consumer and Healthcare Department BCR.
"Credem în strategia MedLife şi ne bucurăm să contribuim la un proiect relevant pentru viitorul ecosistemului de sănătate din regiune, care face diferenţa în România, dar şi în afara graniţelor", a spus, la rândul său, Raluca Orha, Head of Loan Syndication BCR.
Mihai Marcu, preşedintele şi CEO-ul MedLife, a afirmat că 2024 a fost un an dedicat consolidării operaţionale şi financiare, într-un context economic complicat, dar compania a reuşit să reducă gradul de îndatorare şi să îşi îmbunătăţească performanţa.
"Păstrând o abordare prudentă, fondurile suplimentare urmează a fi utilizate cu precădere pentru finalizarea proiectelor deja demarate, dar şi pentru eventuale achiziţii de companii, care ar permite Grupului să menţină tendinţa curentă de expansiune şi de consolidare a pieţei de servicii medicale, concomitent cu captarea de profitabilitate suplimentară. Privind în perspectivă, urmează o perioadă în care vom pune mai mult accent pe genetică, nutriţie, sport şi prevenţie în general. Credem cu tărie că aceste domenii ţin de medicina viitorului şi vom face investiţii importante în această direcţie", a declarat Mihai Marcu, potrivit comunicatului.
În prezent, MedLife este activ în România, Ungaria şi, recent, în Republica Moldova. Pe termen mediu şi lung, compania are în plan să exploreze şi alte pieţe regionale, folosind noile fonduri ca rezervă strategică.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2025, 09:16)
Manager in banca si habar n-are ce inseamna cuvantul "ecosistem" in limba romana...
Ce pretentii sa fie pentru "educatia financiara" cand pana si "educatia privind limba romana" este precara?!