BCR: Peste 90% din cardurile emise în ultimele şase luni sunt din material reciclat

S.B.
Bănci-Asigurări / 22 iunie 2022

Peste 90% din cardurile emise în ultimele şase luni sunt din material reciclat

Tranziţia către un portofoliu "verde" de carduri a fost accelerată, în ultimele şase luni, de către BCR, ca parte din angajamentul băncii de a reduce amprenta de carbon prin activităţile şi serviciile sale.

Astfel, peste 90% din cardurile emise din decembrie până în prezent, prin noile pachete de cont curent pentru persoane fizice disponibile la BCR, George şi George pentru tineri, sunt produse din materiale reciclate, ceea ce înseamnă o reducere a amprentei de carbon cu aproximativ 2,7 tone.

"Ne-am angajat pe acest drum cu dorinţa de a crea cultură a sustenabilităţii, atât pentru noi şi colegii noştri, cât şi pentru clienţii şi comunităţile din România. Trebuie să le oferim oamenilor oportunitatea de a se implica în demersurile de protejare a mediului chiar şi prin simpla alegere a produselor şi serviciilor financiare. Vom continua în ritm susţinut această traziţie către carduri realizate din materiale prietenoase cu mediul, cu promisiunea că le vom furniza, în acelaşi timp, şi cele mai noi şi accesibile produse", a declarat Ramona Badea, Director Executiv Adjunct, Produse şi Segmente Retail, BCR.

În prezent, BCR emite carduri atât din plastic reciclat - cu un nivel de inserţie cuprins între 85-100% -, cât şi din material biodegradabil.

Poluarea cu plastic este, la ora actuală, una dintre cele mai presante probleme de mediu din lume. BCR îşi concentrează de ceva timp eforturile în urmărirea lanţurilor valorice de producţie care au un impact pozitiv asupra societăţii, prin protejarea mediului înconjurător. În acelaşi timp, banca va continua promovarea unor practici bancare responsabile, susţinând şi promovând operaţiunile digitale, comerţul electronic şi plăţile contactless. Digitalizarea accelerată a serviciilor BCR a ajutat banca să folosească mult mai puţină hârtie în operaţiuni, în condiţiile în care oferă de mai mulţi ani produse care pot fi acordate 100% online (62% din creditele personale sunt acordate online prin George, alături de 55% din toate cardurile de credit şi 64% din toate produsele de descoperit de cont).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb