Bebeluş întors dintr-o ţară roşie, confirmat cu SARS-CoV-2 la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 20 iulie 2021

Bebeluş întors dintr-o ţară roşie, confirmat cu SARS-CoV-2 la Buzău

Un bebeluş, întors cu părinţii săi din Portugalia, ţară aflată pe lista roşie din cauza infecţiilor cu SARS-CoV-2, a fost diagnosticat cu COVID-19 la un control medical efectuat în Buzău. Autorităţile de sănătate publică sunt îngrijorate mai ales că este al treilea caz de infecţie cu SAR-CoV-2 depistat la persoane venite din străinătate, din ţări unde numărul cazurilor de coronavirus sunt din nou în creştere şi unde tulpina Delta devine predominantă. În acest context, epidemiologii din Buzău atrag atenţia asupra respectării măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului mai ales în timpul concediilor despre care spun reprezentanţii DSP Buzău reprezintă un risc ridicat de îmbolnăvire, dar şi răspândirea virusului.

La Buzău, după o lungă perioadă în care nu s-au mai înregistrat cazuri noi de COVID 19, încep să se înmulţească pacienţii infectaţi cu SARS CoV-2. În week-end au fost confirmaţi cu COVID-19 doi bebeluşi şi un adult: un copil de doar 10 luni, unul de 7 luni şi un adult de 51 de ani, toţi fiind testaţi la Spitalul Judeţean. Copilul de 7 luni, de nationalitate portugheză, a ajuns în ţară săptămâna trecută, după o perioadă în care mama sa a călătorit frecvent în străinătate, într-o ţară aflată pe lista roşie din cauza numărului în creştere cu noul coronavirus.

"Am întâlnit aceste situaţii cu persoane venite din străinătate care fac aici contacte până reuşim să-i identificăm. Am avut în week-end aceşti doi copii, unul care este din judeţul nostrum şi care este internat împreună cu mama la Râmnicu Sărat. Am făcut ancheta şi toţi contacţii de familie sunt negativi la această dată. Celălalt copil, venit cu mama din Portugalia, mamă care a mai fost intrată în ţară, reîntoarsă în Portugalia, revenită în România şi după ce a stat în prima etapă la Timişoara şi-a ales Buzăul. A închiriat un apartament unde locuieşte cu partenerul, ambii fiind vaccinaţi în luna iunie. Copilul s-a dovedit a fi pozitiv şi este foarte bine ca stare de sănătate. Mama nu doreşte nici alte examinări, nici internare. A fost informată ca la orice modificare apărută în următoarele 14 zile să se adreseze Spitalului Judeţean", a declarat pentru şansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

În acest context, epidemiologii spun că vacanţele, fie ele în ţară, fie în străinătate, pot creşte riscul apariţiei de noi cazuri de infecţie cu coronavirus. Deplasarea în locuri aglomerate, cu persoane din diverse colţuri ale lumii, face ca virusul să circule şi să se transmită uşor de la o persoană la alta, în caz că nu sunt respectate minimele condiţii de prevenţie.

Autorităţile de sănătate publică din Buzău sunt în gardă, monitorizează fiecare caz şi continuă să facă teste, deşi numărul acestora nu este unul extrem de ridicat. De exemplu, media testărilor zilnice la Buzău este în jur de 300.Din fericire, încă se menţine un număr extrem de mic al confirmărilor.

"S-au făcut şi se fac în continuare în jur de 300 de teste. Oamenii se testează pentru că trebuie să iasă din ţară, se testează pentru că au intrat şi vor să iasă mai repede, se testează pentru că au ceva simptomatologii şi atunci se prezintă la medic, se testează pentru că au avut bănuieli", a mai spus Carmen Scântei.

Situaţia trebuie ţinută sub control, spun medicii epidemiologi motiv pentru care Carmen Scântei a anunţat că urmează şi o vizită în unităţile medicale tocmai pentru a verifica acum, când spitalele nu au pacienţi COVID-19, dacă s-a instalat relaxarea printre cadrele medicale sau sunt pregătite să facă faţă unui nou val al îmbolnăvirilor.

"Sper ca săptămâna aceasta să pot să constat personal dacă ceea ce reprezentanţii spitalelor au comunicat în scris se găseşte şi în practică. Să vedem dacă segmentul dedicat unor eventuali pacienţi cu COVID este pregătit, dacă resursele de oxigen la nivelul fiecărei unităţi şi dotările specifice sunt funcţionale şi dacă există în stoc materialele necesare cu care să începem fără să ne permitem timpi morţi în acţiunea noastră pentru că ne lipsesc anumite lucruri", a mai declarat Carmen Scântei.

De la debutul pandemiei, Buzăul a confirmat 12.590 de îmbolnăviri cu coronavirus.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cred ca o parte importanta a cazurilor noi si asa putine sunt cei intorsi din vest (mai ales). Se vede ca de la o vreme a crescut mult si numarul celor in carantina la domiciliu, in conditiile in care abia saptamana asta a fost o crestere a cazurilor noi fata de precedenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb