Becali îl dă în judecată pe Bodu

Alina Cimpoeru
Ziarul BURSA #Companii / 8 noiembrie 2005

Dacă Sebastian Bodu nu îşi dă demisia din funcţia sa în cadrul ANAF, riscă un proces din partea lui Gigi Becali

Judecătoria sectorului 3 a dispus ieri ridicarea sechestrului asigurator instituit pe bunurile lui Gigi Becali de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Hotărîrea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Gigi Becali ne-a declarat că sechestrul din toată această perioadă i-a afectat atît membrii familiei, cît şi afacerile: "Familia mea a fost foarte afectată de scandalul din presă. Peste tot se vorbea de Becali şi de sechestru". După spusele patronului echipei "Steaua", blocarea bunurilor i-a diminuat averea cu zeci de milioa-ne de euro. Tranzacţiile pe care nu le-a putut realiza din cauza sechestrului au însemnat pierderi ,iar preţul terenurilor sale a scăzut din cauza mediatizării puternice a conflictului cu ANAF.

Acum omul de afaceri este hotărît să îl dea în judecată pe Sebastian Bodu, preşedintele ANAF, dacă acesta din urmă nu demisionează. El îşi motivează decizia: "Bodu face de rîs instituţia prin măsurile ilegale pe care le ia". De asemenea, Becali este de părere că "dacă nu îşi dă demisia, aşa cum ar fi normal, ministrul de finanţe trebuie să-l dea afară pentru incompetenţă".

Gigi Becali a reafirmat că "Steaua" nu datorează absolut nimic statului şi "nu există nici un motiv pentru care să plătească datoriile altei societăţi". Mai ales că a salvat Clubul Steaua care, dacă nu îl prelua el, ar fi avut datorii mult mai mari "poate treizeci de milioane de euro, nu şase cîte sînt acum."

Cu ceva timp în urmă Gigi Becali declara că sechestrul îl pune în dificultate şi în privinţa construirii celor 200 de locuinţe pentru persoanele sinistrate din localitatea Vadu Roşca. Ieri domnia sa ne-a spus că "acolo se lucrează în foc continuu" pentru finalizarea cît mai rapidă a lucrărilor.

Reacţia ANAF la decizia Judecătoriei de ridicare a seches-trului este cît se poate de fermă. Agenţia a comunicat, prin biroul său de relaţii cu mass-media, că sentinţa nu influenţează în nici un fel determinarea instituţiei să recupereze sumele datorate bugetului de către toţi contribuabilii. "Apreciem că soluţia juridică aleasă de instanţă este de natură să creeze un precedent periculos, punînd practic Fiscul în imposibilitatea să aplice o prevedere legală, respectiv de a împiedica un contribuabil să-şi înstrăineze averea pînă la executarea silită". ANAF este hotărîtă să treacă direct la executarea silită a bunurilor datornicilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb