BEI se angajează să pună la dispoziţie o sumă suplimentară de 4 miliarde euro pentru a sprijini refugiaţii ucraineni

G.U.
Internaţional / 9 aprilie 2022

Sursă foto: European Investment Bank/Twitter

Sursă foto: European Investment Bank/Twitter

Banca Europeană de Investiţii (BEI), banca Uniunii Europene, a anunţat un program în valoare de 4 miliarde euro pentru 2022 şi 2023, care să ajute oraşele şi regiunile din statele membre ale Uniunii Europene să răspundă nevoilor urgente de investiţii şi să facă faţă provocărilor de a primi şi integra refugiaţii de război din Ucraina, informează Agerpres.

Conform unui comunicat remis, astăzi, noul program BEI, care aşteaptă aprobarea Consiliului de Administraţie al băncii, are ca scop să finanţeze dezvoltarea infrastructurii sociale cheie pentru oferirea de servicii publice refugiaţilor, inclusiv locuinţe, şcoli, spitale şi grădiniţe.

Sprijinul financiar va fi completat cu sprijin consultativ, respectiv asistenţă tehnică gratuită acordată autorităţilor locale din statele membre ale UE pentru evaluarea rapidă a nevoilor locale şi planificarea, prioritizarea şi pregătirea investiţiilor aferente.

Consiliul băncii a aprobat deja Pachetul BEI de solidaritate cu Ucraina pe 4 martie 2022. În cadrul acestui pachet, între 8 şi 25 martie, Banca UE a pus la dispoziţie 668 milioane euro ca sprijin urgent sub formă de lichidităţi pentru Guvernul Ucrainei.

În plus, BEI intenţionează să ofere finanţare suplimentară pentru a ajuta Guvernul Ucrainei să furnizeze în continuare servicii publice esenţiale cetăţenilor rămaşi în ţară. Conform discuţiei dintre preşedintele BEI, Werner Hoyer, şi primul-ministru al Ucrainei, Denys Shmyhal, aceste fonduri sunt dedicate sprijinirii proiectelor de transport, energie, dezvoltare urbană şi digitalizare şi fac parte din Pachetul de solidaritate cu Ucraina, pregătit în cooperare cu Comisia Europeană.

BEI va continua să exploreze posibilităţi de a ajuta Ucraina şi refugiaţii ucraineni împreună cu Comisia Europeană, în special prin componenta de investiţii şi competenţe sociale din cadrul programului recent înfiinţat InvestEU.

"Suntem devastaţi de distrugerile cumplite provocate Ucrainei şi poporului său şi de faptul că milioane de oameni fug din ţara lor în căutarea păcii şi securităţii. Oroarea la care suntem martori ne întăreşte hotărârea de a acţiona. Cu Pachetul iniţial de solidaritate cu Ucraina şi cu noul program, în valoare de 4 miliarde euro, pentru statele membre ale UE, vom sprijini Ucraina şi vom ajuta comunităţile care primesc refugiaţi, pentru ca acestea să le ofere facilităţi sociale vitale: locuinţe, şcoli, spitale. Sunt profund recunoscător preşedintei Ursula von der Leyen (preşedinta Executivului comunitar n.r) şi primului-ministru Justin Trudeau (premierul Canadei n.r) pentru leadershipul lor şi pentru mobilizarea comunităţii internaţionale în sprijinul Ucrainei. Lumea trebuie să se ridice la înălţimea curajului şi rezilienţei exemplare ale poporului ucrainean şi să îl ajute pe acesta şi pe cei care îl sprijină", a declarat preşedintele BEI, Werner Hoyer

BEI a promis ajutor la "Stand Up For Ukraine", un eveniment global de strângere de fonduri pentru refugiaţi şi pentru oameni strămutaţi intern în Ucraina, lansat de Comisia Europeană, Guvernul Canadei şi organizaţia societăţii civile internaţionale Global Citizen, sâmbătă, în Varşovia.

Până în prezent, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a avut drept rezultat peste 6,5 milioane de oameni strămutaţi intern şi 3,8 milioane de refugiaţi, se subliniază în comunicat.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia. Banca pune la dispoziţie finanţare pe termen lung pentru investiţii solide, cu scopul de a contribui la atingerea obiectivelor politicilor UE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. CEL PUTIN 1 MILIARD , AR TREBUI SA AJUNGA IN VISTIERIA STATULUI ROMAN , DUPA CAT S-A CHINUIT POPORUL ROMAN CU '''''' ASTIA ''''''' !!! I-A GAZDUIT , I-A HRANIT . I-A INDOPAT , I-A ODIHNIT , LE-A ASIGURAT FEL SI FEL DE CONDITII !!! LE MAI DA SI BANI , PE FIECARE CAP DE PERSOANA , PE FIECARE ZI IN CARE STAU IN ROMANIA !!! CU ALTE CUVINTE , '''''' TRAI PE VATRAI ''''''' !!! DACA ERA VICEVERSA , EI AR FI FACUT LA FEL PENTRU NOI ???????????? SANT SIGUR CA NU !!! UCRAINA E O NATIUNE DE OAMENI RECI SI INDIVIDUALISTI , FIECARE PENTRU EL !!! NU MAI POT EI , DE ROMANIA , SI DE ROMANI !!! DAR , DAR !!! A-MI PLACE DE EI , CA STIU SA PROFITE DE BUNATATEA ROMANEASCA !!! SI SE PARE , CA PROFITA DIN PLIN !!! ACUM ROMANII , INCEP SA PLATEASCA , SI SA SIMTA PE PROPRIA PIELE , BUNATATEA LOR , FATA DE ACESTI INDIVIZI !!! DAM TOT MAI MULTI BANI , IN MAGAZINE , PENTRU PRODUSELE ALIMENTARE PE CARE LE CUMPARAM MULT MAI IEFTIN , INAINTE CA EI , SA VINA CU GRAMADA IN ACEASTA TARA !!! IN UNELE LOCURI , ULEIUL DE EXEMPLU , A AJUNS PANA LA 18 LEI / KIL-ul !!! BAI , NENE , BAI !!! PAI , NU NOI SANTEM AIA , BOMBARDATII !!! NU ROMANIA E IN RAZBOI !!! AM DAT DOAR UN UMIL EXEMPLU !!! EI , NE URASC PE NOI , CA NATIUNE , NE DISPRETUIESC , SI NE VOR DESCONSIDERA MEREU !!! SE CONSIDERA UN IMPERIU , SI ROMANIA O NIMENEA !!! DE CE SA PLATIM NOI , CA 2 NATIUNI DE BOLSEVICI NU SE MAI INTELEG INTRE EI , SI SE INCAIERA ??? DE CE TREBUIE SA-I AJUTAM MEREU SI MEREU , NUMAI NOI PE EI , SI NU SI EI , PE NOI ??? S-A INTALNIT ISTETUL CU PROSTUL ??? TOTI SPECIALISTII FINANCIARI , SPUN CA O SA CADEM INTR-O INFLATIE DE NEINCHIPUIT , SI CA PRETURILE OR S-O IA RAZNA !!! DE CE TREBUIE SA PLATIM NOI , PENTRU NISTE '''''' NEPRIETENI ''''''' AI ROMANIEI ??? CA UCRAINIENII , NUMAI PRIETENI NU NE-AU FOST SI NU NE SANT , DE-A LUNGUL TIMPULUI !!!!!!!!!!!!!!!!! AM DREPTATE , S-AU NU AM ??? RASPUNDETI SI VOI !!!!!!!!!!!!!!!

    1. Perfecta dreptate!

      Asa suntem noi romanii mai prosti. Pupam in cur strainii si strainii in schimb, ne considera ultimele gunoaie.  

      Romanii sunt prosti sau ospitalieri? Primul postac e suparat pe ucrainieni uitand ca preturile au luat-o razna inainte de invazia Ucrainei iar apoi au fost amplificate in urma agresiunii rusesti. Dumneata ai preferinte, un cur de rus e mai acceptabil decat unul de ucrainian, de german sau american, sau sunt toti o apa s-un pamant?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb