BELGIA: Două poliţiste rănite de un individ înarmat cu o macetă la Charleroi

Mina Irina
Internaţional / 7 august 2016

Actualizare 18:06 Statul Islamic revendică atacul cu macetă din Belgia; autorul, un algerian cunoscut pentru "infracţiuni de drept comun"

Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu macetă din Belgia, potrivit AMAQ, organ de propagandă al grupării jihadiste, în timp ce parchetul federal belgian a precizat că bărbatul care a rănit sâmbătă două poliţiste, înainte de a fi împuşcat, este un algerian de 33 de ani cunoscut de poliţie "pentru infracţiuni de drept comun, dar nu pentru fapte de terorism", transmite AFP, citată de Agerpres.

"Atacatorul de la Charleroi este un soldat al SI care a desfăşurat această operaţiune ca răspuns la apelurile de a ataca populaţia din ţări ale coaliţiei cruciate", a scris AMAQ, făcând referire la coaliţia internaţională condusă de SUA care desfăşoară atacuri aeriene asupra poziţiilor Statului Islamic în Irak şi Siria.

"Agresorul a fost identificat. Este vorba de K.B., un bărbat de 33 de ani, de naţionalitate algeriană, care se afla în Belgia din 2012", a detaliat parchetul într-un comunicat, adăugând că "două percheziţii au fost deja efectuate la Charleroi", oraşul valon în care a avut loc agresiunea.

Există "indicii care permit să se considere că atacul a putut fi inspirat de un motiv terorist", a precizat parchetul federal, care a preluat ancheta desfăşurată iniţial de parchetul din Charleroi. "Un judecător de instrucţie specializat în materie de terorism a fost sesizat", se mai arată într-un comunicat.

În privinţa celor două poliţiste atacate ieri cu o macetă în faţa sediului poliţiei din oraş, parchetul a arătat că ele "au fost grav rănite la faţă şi la gât".

"Încercând să îl oprească pe individ, poliţistele au dat dovadă de un mare curaj" în faţa atacatorului, care a fost împuşcat de o a treia colegă, după care a murit la spitalul unde a fost transportat.

Rucsacul pe care el îl avea asupra sa "a fost examinat de serviciul de deminare", care nu a descoperit nicio armă sau explozibil, a menţionat parchetul.

(M.I.)

-------

Actualizare 14:13 Atac la Charleroi: A fost lansată o anchetă pentru "tentativă de asasinat terorist"

Justiţia belgiană a deschis o anchetă pentru "tentativă de asasinat terorist" în urma atacului comis împotriva a două poliţiste de către un bărbat înarmat cu o macetă, a anunţat astăzi premierul belgian, Charles Michel, citat de AFP.

''Am fost informaţi de parchetul federal că a fost demarată o anchetă pentru tentativă de asasinat terorist, ţinând cont de o serie de elemente apărute imediat'', a indicat Charles Michel în faţa presei. El a făcut astfel referire la faptul că agresorul, care a fost neutralizat de un al treilea ofiţer de poliţie, a strigat "Allahu Akbar" în momentul atacului, potrivit sursei citate.

(M.I.)

-------

Două poliţiste au fost atacate, ieri seară în oraşul Charleroi din sudul Belgiei, de către o persoană înarmată cu o macetă, agresorul strigând "Allahu Akbar", a anunţat poliţia locală pe contul său de Twitter, potrivit DPA.

Una dintre cele două poliţiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feţei şi a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore, a relatat agenţia de presă belgiană Belga.

Incidentul s-a produs în apropierea sediului poliţiei din Charleroi. Autorul agresiunii a fost împuşcat de un al treilea ofiţer de poliţie şi, conform mai multor media belgiene, acesta a decedat în spital.

Informaţia a fost confirmată de poliţia din Charleroi pe reţeaua Twitter. ''Decesul agresorului cu macetă se confirmă. Cele două colege sunt în afara pericolului'', se menţionează în mesajul poliţiei locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb