Bento vizează venituri de 46,7 milioane de lei şi un profit net de 9,3 milioane de lei în 2023

G.D.
Piaţa de Capital / 28 martie 2023

Vlad Bodea, Membru în Consiliul de Administraţie, cofondator Bento

Vlad Bodea, Membru în Consiliul de Administraţie, cofondator Bento

Bento, Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, vizează venituri operaţionale de 46,7 milioane de lei în 2023, o creştere cu 32% faţă de anul 2022, EBITDA de 11,8 milioane de lei, o majorare cu 70% şi un profit net de 9,3 milioane de lei, o apreciere cu 65%, conform unui comunicat remis redacţiei. În 2023, compania are în vedere creşterea numărului de clienţi noi şi a contractelor recurente, continuarea dezvoltării produselor proprii, precum şi consolidarea parteneriatelor cu jucători globali din domeniu.

"Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023 este planificat în mod prudent, luând în considerare cu preponderenţă proiecte pe care le avem deja în execuţie. Avem însă în pipeline şi alte proiecte, care pot influenţa bugetul în sens pozitiv, dar preferăm să supunem aprobării de către acţionari un buget, pe care suntem siguri că îl putem realiza. Totodată, în 2023 şi în anii ce urmează vom continua să dezvoltăm produsele noastre proprii, precum Bento FSM sau Bento MDM, prin introducerea de module complementare şi prin adaptarea sistemelor pentru a deservi noi verticale de business. Unul dintre diferenţiatorii Bento este reprezentat de faptul că avem două divizii complementare, "Dezvoltare Software" şi "IT, Infrastructură şi Cloud", prin intermediul cărora putem furniza servicii integrate. De asemenea, suntem una dintre puţinele companii de IT din România care dezvoltă produse software proprii şi probabil singurii care dezvoltăm un sistem ce vizează managementul forţei de lucru de pe teren, o nişă în care suntem specializaţi de mai bine de 12 ani", a declarat Radu Scarlat, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento.

Potrivit sursei citate, bento estimează că un rol important în rezultatul preconizat pentru 2023 îl va avea proiectul de finanţare câştigat în cadrul Programului Operaţional Competitivitate (POC 2014-2020), care are o valoare totală de 25 milioane de lei, dintre care 15 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile. Acest proiect va contribui cu aproximativ 14,7 milioane de lei, ca venituri din producţia de imobilizări necorporale, la veniturile operaţionale aferente anului 2023. Totodată, execuţia contractului cu Distribuţie Energie Electrică România (DEER), în care compania implementează soluţia proprie Bento FSM, joacă, de asemenea, un rol important în atingerea rezultatelor estimate pentru 2023.

Bugetul de venituri şi cheltuieli vizat pentru anul 2023 este superior celui prezentat de către conducerea companiei în memorandumul aferent listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în martie 2022. Astfel, la nivel de venituri operaţionale pentru 2023 este avută în vedere o creştere cu 46% faţă de veniturile estimate în memorandumul de listare, o majorare cu 65% la nivel EBITDA şi o apreciere cu 58% a profitului net.

"Tot ceea ce facem la Bento este despre optimizare operaţională, despre automatizare. Încă de la început aceasta a fost miza şi ne bucurăm că avem ocazia să prezentăm acţionarilor noştri rezultate care confirmă atât valoarea cât şi potenţialul serviciilor şi produselor noastre. 2023 este un an deosebit de dinamic pentru Bento, un an în care vedem deja rezultatele eforturilor de dezvoltare începute în urma listării la bursă, un an în care demarăm o nouă serie de proiecte de organizare dar mai ales anul în care punem bazele unor parteneriate strategice menite să asigure o creştere stabilă a afacerii. De asemenea, continuăm să capitalizăm pe unul dintre cei mai importanţi diferenţiatori ai noştri, expertiza operaţională, care stă atât la baza produselor software, cât şi a serviciilor IT pe care le livrăm. Astfel, suntem încrezători în strategia de creştere pe care o susţinem şi le mulţumim investitorilor noştri pentru că ne împărtăşesc această încredere", a declarat Vlad Bodea, Membru în Consiliul de Administraţie, cofondator Bento.

În 2022, Bento a înregistrat venituri operaţionale de 35,4 milioane de lei, o creştere cu 26% faţă de 2021 şi un profit net de 5,6 milioane de lei, o creştere în linie cu veniturile, de 23%. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E foarte frumos ca ne precizeaza ca are'un rol important' contractul cu fonduri nerambursabile in total venituri(cifra lor de afaceri e preconizat sa creasca mult mai putin).

    Mai laudabil ar fi fost sa spuna ce impact are acest element in profitul companiei si sa-l caracterizeze explicit ca element'one-off' cum este corect. 

    Altfel,prin omisiune,cam poate fi indus in eroare publicul ca profitul poate fi extrapolat si sa se calculeze PER nejustificat de mic. 

    Comunicatele astea nu suna prea bine moral,e mare disproportia intre cum sunt aruncate cifrele bune si cum sunt explicate elementele nerecurente. 

    E foarte greu de spus care sunt cheltuielile asociate productie de imobilizari pe un proiect nerambursabil insa in IT e destul de usor de estimat ca ele sunt nu prea mari,rezultand profit one-off mare.

    O companie care se vrea luata in seama ofera predictibilitate a ce va urma,nu spune doar partea irepetabila. 

    1. grea viata pentru hateri, sunt 14 milioane care intra in conturile BENTO nerabursabili in acest an, doar rau :) e meritul lor ca au obtinut

      mai invata si tu ca acele venituri nu influenteaza profitul  

      Recunoasterea veniturilor din imobilizari corporale nu are niciun impact asupra profitului. Practic, aceste costuri cu dezvoltarea proiectului respectiv, sunt egale cu veniturile, iar profitul este zero. Profitul va veni in momentul in care BENTO va vinde solutiile IT realizate cu fonduri europene, iar veniturile respective se vor vedea in cifra de afaceri.

    decat sa infloreasca vorbe sa spuna de ce CA e vorba sa creasca doar cu 3 Mio Ron cand contractul ala cu Electrica e asa mare,ar insemna ca lor le scadea CA major fara contractul ala,iar cu CA 32 Mio greu sa se avante cumparatorii prea tare

    a fost un alt articol tot pe bursa in care s-au remarcat niste elemente negative, ca se plimba bani dintr-o parte in alta, eu nu ma pricep la situatiile financiare nu sunt contabil, dar stiu ca sunt destui finantisti si experti contabili pe aici, puteti sa imi spuneti daca mai sunt iar probleme sau s-a rezolvat cu bilantul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb