Berceanu: Vrem ca tronsonul Cluj-Borş al Autostrăzii Transilvania să fie gata până în 2012

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 21 ianuarie 2009

Statul român are o datorie de 77 milioane de euro faţă de Bechtel pe care îi va plăti, deşi compania susţine că are de recuperat 137 milioane de euro

Statul român are o datorie de 77 milioane de euro faţă de Bechtel pe care îi va plăti, deşi compania susţine că are de recuperat 137 milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ieri, cu ocazia vizitei pe şantierul Autostrăzii Transilvania, că va cere reprezentanţilor companie Bechtel garanţii că tronsonul Cluj-Borş al Autostrăzii urmează a fi finalizat până în 2012.

"Vrem să ştim cu siguranţă că până în 2012 vom avea în mod sigur finalizată porţiunea din Autostrada Transilvania de la Cluj până la graniţă la Borş", a declarat ieri ministrul transporturilor, citat de NewsIn.

Ieri, ministrul Radu Berceanu a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţii companiei Bechtel unde a ridicat câteva probleme legate de stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania. Printre acestea, ministrul Berceanu a amintit că va solicita un răspuns legat de întârzierea lucrărilor la autostradă, deşi statul român a plătit până în prezent o sumă de 624 milioane de euro.

De asemenea, Radu Berceanu a mai spus că vrea să ştie când vom avea disponibilă o porţiune utilizabilă din Autostrada Transilvania şi care ar putea fi aceea. Totodată, ministrul Berceanu a declarat că statul român are o datorie de 77 milioane de euro faţă de Bechtel pe care îi va plăti, deşi compania susţine că are de recuperat 137 milioane de euro.

Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Braşov până la Oradea, la graniţa cu Ungaria şi va trece prin Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj Napoca şi Oradea. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat în decembrie 2003 între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Bechtel International (USA).

În februarie 2006, în urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012 pentru decembrie 2013. Proiectul este împărţit în opt tronsoane. În iunie 2004 lucrările au fost demarate simultan pe două dintre acestea - 2B Câmpia Turzii - Cluj Vest (Gilău) şi 3C Suplacu de Barcău - Borş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb