BERD a intrat în acţionariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth, cu o participaţie de 4,4%

VICTOR LUPU
Internaţional #Construcţii / 10 decembrie 2017

Globalworth (Sursa foto: Facebook)

Globalworth (Sursa foto: Facebook)

BERD a intrat în acţionariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth Real Estate Investments Limited, prin preluarea unei participaţii de 4,4%, în cadrul unei oferte publice pentru susţinerea dezvoltării portofoliului companiei şi a operaţiunilor din România şi Polonia, prin care compania a atras 340 de milioane de euro, a anunţat instituţia financiară.

Globalworth a fost listată în 2013 pe platforma AIM a bursei din Londra şi a devenit cel mai mare investitor şi dezvoltator de spaţii de birouri din România, piaţă care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, datorită cererii ridicate, în special pentru proprietăţi de calitate ridicată, venită din partea companiilor multinaţionale, informează news.ro.

În urma unei investiţii strategice în Polonia, prin preluarea unei participaţii de 67,9% la compania Griffin Premium, Globalworth este pe cale să devină unul dintre principalii investitori în spaţii de birouri din regiune.

Investiţia BERD a avut loc în cadrul unei oferte publice prin care Globalworth a atras 340 de milioane de euro, iar banca a obţinut 4,4% din acţiunile cu capitalul cu drept de vot.

Prin susţinerea planurilor de expansiune ale Globalworth în Polonia, BERD va promova integrarea regională şi activităţile transfrontaliere din Europa Centrală şi de Est.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare cu activităţi în Europa Centrală şi de Est şi a devenit principalul investitor pe piaţa spaţiilor de birouri din România. Compania cumpără, dezvoltă şi administrează în mod direct spaţii de birouri de înaltă calitate şi active de logistică industrială în zone de categoria prime.

Globalworth are o bază solidă de investitori, fiind listată la bursa AIM din 2013, iar în 2017 a emis în premieră eurobonduri la bursele din Irlanda şi România.

Globalworth Real Estate Investments Limited, liderul pieţei de clădiri de birouri din România, a anunţat recent intenţia de a achiziţiona trei proiecte de birouri în România contra sumei de 250 milioane de euro, alături de alte două în Polonia, de 160 mil. euro.

Cel mai mare acţionar al Globalworth este fondul de investiţii sud-african Growthpoint Propertis, care deţine 26,8%, urmat de Ioannis Papalekas cu 26,1%, York Capital cu 18,8% şi alţi acţionari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb