BERD acordă un împrumut de 25 milioane de dolari companiei Trans-Oil Group

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 noiembrie 2014

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 milioane de dolari companiei Trans-Oil Group of Companies (Trans-Oil Group), lider în exportul de cereale şi un important prelucrător de oleaginoase din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al băncii, investiţiile BERD vor stimula agricultura în Moldova, dar şi Ucraina, în timp ce finanţarea din alte surse rămâne restrânsă şi limitează capacitatea sectorului de a atinge potenţialul său maxim.

"Împrumutul BERD va permite Trans-Oil Group să-şi extindă terminalul de cereale în portul Giurgiuleşti pe Dunăre şi să achiziţioneze şi modernizeze depozitul de cereale în portul vecin din Reni, pe teritoriul Ucrainei", se arată în comunicatul BERD.

Pe parcursul ultimului deceniu, Trans-Oil Group a crescut constant, devenind cea mai mare companie în domeniul agroindustrial din Moldova, exportând în UE, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Compania cuprinde întregul lanţ valoric agricol, începând cu activitatea agricolă proprie, manipularea cerealelor, depozitarea şi comercializarea producţiei de făină de grâu, procesarea oleaginoaselor şi îmbutelierea uleiului de floarea-soarelui.

Trans-Oil Group utilizează Giurgiuleşti, unicul port din Republica Moldova, în calitate de terminal principal de cereale. Capacitatea terminalului de la Giurgiuleşti deja este utilizată la maxim în perioada de vârf şi compania a început să închirieze un depozit de cereale la Reni, situat la doar 3 km distanţă, în Ucraina. Acum, Trans Oil Group intenţionează să achiziţioneze terminalul Reni, care este deja bine integrat în operaţiunile sale, însă necesită modernizare pentru a accelera şi eficientiza fluxul de mărfuri.

"Creşterea capacităţii elevatoarelor de la Giurgiuleşti şi achiziţionarea depozitului de la Reni vor permite Trans-Oil Group să exporte cereale şi seminţe oleaginoase mai eficient şi într-un volum sporit. În plus, terminalul Reni va contribui la creşterea volumului de cereale colectate în regiunea Bugeac din Ucraina, de-a lungul Mării Negre, între Dunăre şi Nistru. Cu o infrastructură modernizată, până în 2017 compania va fi în măsură să colecteze de cinci ori mai multe cereale în Ucraina decât în prezent. Aceasta, de asemenea, va ajuta compania să stabilească relaţii cu mai mulţi agricultori şi să le ofere consultanţă tehnică privind agricultura durabilă şi profitabilă", se menţionează în comunicatul BERD.

În plus, capacităţile extinse vor permite Trans-Oil Group să satisfacă cererea pentru servicii de depozitare şi uscare din partea producătorilor agricoli privaţi din Moldova şi a altor exportatori din Giurgiuleşti. Elevatoarele din Moldova vor fi disponibile pentru închiriere de către terţi pentru volume de 250.000 de tone sau mai mult.

"Finanţarea noastră va atinge scopuri dincolo de necesităţile companiei. Contribuim la crearea unei infrastructuri mai bune de comercializare a cerealelor din Moldova şi Ucraina, fapt care va aduce beneficii, de asemenea, fermierilor locali şi altor exportatori, va promova o mai mare integrare regională şi va consolida legăturile investiţionale între cele două ţări", a declarat Gilles Mettetal, directorul BERD pentru industria agroalimentară.

BERD a acordat credite companiei din Moldova în 2004, 2009 şi 2013 pentru a finanţa achiziţii de ordin general sau a mărfurilor agricole, precum şi construirea unei uzine de procesare a seminţelor de floarea-soarelui la Ceadîr Lunga.

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Moldova şi Ucraina. Până in prezent, Banca a acordat 1,9 miliarde euro pentru peste 100 de proiecte din sectoarele agroalimentare ale ambelor ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb