BERD oferă o nouă finanţare municipiului Sibiu

Ioana Dogaru
Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2015

Un imprumut de 15 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii urbane în oraşul istoric din Transilvania

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează investiţii prioritare în infrastructura urbană a municipiului Sibiu printr-un împrumut pe termen lung de 67.5 milioane lei (15 milioane de euro), se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, noua investiţie va finanţa reabilitarea a circa 25 km de străzi în zonele nou dezvoltate ale oraşului şi va contribui la îmbunătăţirea serviciilor de mentenanţă a drumurilor, prin angajarea companiilor private în baza unor contracte multianuale bazate pe criteriile de performanţă.

Împrumutul va sprijini, de asemenea, implementarea unui plan de mobilitate urbană durabilă, ce reprezintă un set de măsuri pentru îmbunătăţirea mobilităţii locuitorilor şi întreprinderilor din Sibiu, într-un mod ecologic şi durabil, precizează comunicatul.

Acesta este primul proiect în cadrul unui nou program-cadru al BERD pentru mobilitatea durabilă şi accesul la transport regional (Romania Framework for Sustainable Mobility and Access to Regional Transport - SMART), care finanţează îmbunătăţirea infrastructurii şi a serviciilor de transport public în România.

Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, a declarat: "Obiectivul nostru este de a continua îmbunătăţirea infrastructurii urbane, care este esenţială pentru calitatea vieţii. Prin finanţarea unor măsuri cheie de îmbunătăţire a infrastructurii de transport, BERD a ajutat administraţia locală să transforme Sibiul într-un oraş foarte modern şi o destinaţie turistică de top din România. Suntem bucuroşi să continuăm să lucrăm împreună."

Matteo Patrone, Director regional pentru România şi Bulgaria la BERD, a adăugat: "Investiţiile în infrastructură şi reformele implementate au schimbat radical Sibiul în ultimii zece ani. Echipa BERD este foarte mândră să fie parte la această transformare şi suntem încântaţi să oferim noi finanţări pentru îmbunătăţirea mobilităţii în oraş şi un management sigur şi eficient al străzilor. Acest lucru va stimula şi mai mult competitivitatea economică a oraşului ca unul dintre principalele atracţii turistice şi culturale din România."

Modernizarea infrastructurii urbane a devenit o prioritate după 2004, când oraşul Sibiu, cunoscut anterior ca Hermannstadt, a fost ales drept Capitală Culturală Europeană 2007, împreună cu Luxemburg, precizează comunicatul BERD.

De atunci, municipalitatea a devenit unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai finanţării BERD în sectorul municipal în ţările în care investeşte Banca. Până în prezent, Banca a acordat peste 70 de milioane de euro în finanţări pe termen lung, prin împrumuturi directe către municipalitatea Sibiu şi către companiile municipale de transport public, apă şi canalizare, se mai arată în comunicat.

BERD a investit peste 7 miliarde de euro în ţară până în prezent şi de asemenea a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare, precizezaă sursa citată.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb