BERD şi-a redus la 5,2% participaţia deţinută la Banca Transilvania

F.D.
Bănci-Asigurări / 27 iunie

BERD şi-a redus la 5,2% participaţia deţinută la Banca Transilvania

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a redus la 5,2% participaţia la Banca Transilvania (BT), cel mai mare creditor din România, conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit sursei citate, BERD a vândut 13,7 milioane de acţiuni într-un plasament accelerat de tip bookbuild la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile vândute în 27 iunie 2024 reprezintă 1,7% din totalul acţiunilor Băncii Transilvania. Tranzacţia se ridică la peste 400 milioane de lei.

"Cu un model de afaceri solid şi adaptabil, Banca Transilvania şi-a demonstrat în mod consecvent capacitatea de a face faţă dificultăţilor rapid şi transparent, susţinută de o echipă de conducere hotărâtă, se arată în comunicat.

"Rămânând în continuare acţionar, BERD este încrezătoare în perspectivele de viitor ale Băncii Transilvania şi va continua să sprijine dezvoltarea sa viitoare", precizează instituţia financiară.

În prezent BERD este al doilea mare deţinător direct de acţiuni ale băncii.

În 2023, BERD a investit 658 milioane de euro în România. De când a început cooperarea, în 1993, instituţia s-a angajat la investiţii de aproape 11 miliarde de euro în 525 de proiecte din România, din care 81% în sectorul privat.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. la 30 de lei actiunea ?

    Pâș pâș se paraseste corabia. In mod ordonat spre barcile de salvare. Locurile sunt limitate. Primul venit primul salvat.

    1. e un deal intre BERD si citiva institutionali. Practic 13,700,000 actiuni au fost transferate acestora la un discount usor.

      BERD a intrat in actionariatul TLV in 2011, ca actionar majoritar cu 15% . TLV si-a modificat actul constitutiv pentru asta (participatia maxima era limitata la 5%). Posibil ca, in 2-3 ani, BERD sa iasa cu totul de la TLV. Maurul si-a facut datoria... Va merge in alta parte, sa-si implineasca scopul pentru care a fost infiintata.

      Cit despre TLV, are o structura de actionariat mult mai solida decit la intrarea BERD, in 2001. Fiecare gindeste cu creierul din dotare despre perspectivele de viitor ale liderului pietei bancare romanesti. 

      Discount usor, de 10,,%

      9% e un discount usor? :))

      dar aia mici de ce nu au fost invitati la deal, la 30 de lei?

      e cu dedicatie. nimic pentru retail, zero. asa intelege BERD sa creasca lichiditatea si free floatul. o

      usor, ca e dupa ce au incasat dividendul

      Wood a asigurat lichiditate azi. a fost :)))))) au vindut de dimineata citiva din clientii de retail privilegiati ai Wood. maxim 15 persoane. astia au fost inclusi in dealul BERD si au subscris TLVuri la 30 de lei. azi au vindut din TLVurile pe care le aveau in portofoliu. vinzarile au fost intre 31.40 de lei si 32.40de lei. de unde si volumul foarte mare si pretul agresiv in cap. si desigur, in T+3 zile isi completeaza la loc portofoliile cu TLVurile luate de la BERD cu 30 lei. mai usor si sigur de atit nu se poate sa faci un leu. n-ai cum :)))))

      s-ar putea sa ai ocazia , chiar si mai jos

      Odata cu gratuitele, desigur.

      Dilema: cumpar acum la 31-31.5 si iau si gratuite, sau cumpar dupa ce intra in piata gratuitele, cind pretul va cobori la... vom vedea.

      E ca in dilema magarului lui Buridan. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb