Berlinul ar putea interzice vânzarea maşinilor Fiat în Germania

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 mai 2016

Berlinul ar putea interzice vânzarea maşinilor Fiat în Germania

"Fiat Chrysler Automobiles" NV (FCA) s-ar putea confrunta cu o interdicţie a vânzărilor în Germania, în urma acuzaţiilor potrivit cărora producătorul auto italo-american a depăşit valorile emisiilor de noxe.

Publicaţia germană Bild informa, la finele săptămânii trecute, că Autoritatea Federală a Transporturilor din Germania (KBA) a găsit dovezi ale manipulării emisiilor la maşinile Fiat, asemănătoare cu cele din cazul companiei "Volkswagen" AG.

Conform Bild, autovehiculele Fiat au fost testate de KBA, iar autoritatea a descoperit un soft care închide tehnologia ce controlează nivelul emisiilor după 22 de minute, adică după încă două minute de la finalizarea testelor standard. Bild scrie că autoritatea germană ar fi anunţat Comisia Europeană şi organismele de reglementare italiene cu privire la rezultatele testelor .

Reprezentanţii "Fiat Chrysler Automobiles" susţin că "toate vehiculele companiei sunt conforme normelor existente referitoare la emisii", însă au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele scrise de Bild.

La data de 19 mai, reprezentanţii "Fiat" au refuzat să se întâlnească cu ministrul transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, pentru o analiză a informaţiilor referitoare la testarea emisiilor. Alexander Dobrindt a criticat "Fiat" pentru "atitudinea necooperantă", pe care a descris-o ca fiind "total neinteligibilă", iar autorităţile italiene au luat apărarea "Fiat".

Conform reglementărilor UE, Italia este responsabilă pentru testarea maşinilor Fiat deoarece operaţiunile regionale sunt în această ţară.

Ieri, acţiunile "Fiat Chrysler Automobiles" au scăzut cu 4,2% la Bursa de la Milano, la ora locală 13.52, atingând 6,05 euro. Mai devreme, titlurile coborâseră la 5,94 euro - cel mai redus nivel din ultimele trei luni.

În noiembrie 2015, autorităţile germane au extins investigaţiile asupra manipulării emisiilor la maşinile cu motoare diesel, în urma scandalului generat de "Volkswagen". Testele sunt derulate în rândul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane şi străine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb