BERNHARD MATTES, FORD: UE ar trebui să sprijine cu 40 de miliarde de euro industria auto

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2008

"Ford" Europa a cumpărat 72,4% din acţiunile "Automobile" Craiova, pentru care a platit 57 de milioane de euro.

"Ford" Europa a cumpărat 72,4% din acţiunile "Automobile" Craiova, pentru care a platit 57 de milioane de euro.

Uniunea Europeană ar trebui să acorde un credit de 40 de miliarde de euro (50 de miliarde de dolari) industriei auto din regiune, ca să sprijine acest sector, este de părere directorul "Ford" Germania, Bernhard Mattes.

"Preconizăm acordarea, de către Banca Europeană de Investiţii, a unei linii de credit de 40 de miliarde de euro pentru a da posibilitatea tuturor constructorilor europeni de automobile să răspundă mai rapid exigenţelor UE în materie de poluare şi reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor de gaze", a declarat Bernhard Mattes, la finele săptămâ­nii trecute, într-un interviu publicat într-o ediţie zonală a cotidianului german Bild.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a indicat, săptămâna trecută, că este gata să majoreze volumul împrumuturilor pentru a veni în ajutorul industriei auto europene. BEI a propus majorarea volumului investiţiilor sale cu 20-30%, la 10-15 miliarde de euro, din care o parte pentru industria transportului.

În opinia lui Bernhard Mattes, acordarea unui credit de 40 de miliarde de euro nu trebuie considerată ajutor de stat. "Este vorba despre mijloace financiare care vor presupune rambursarea şi plata de dobândă şi deci nu este, sub nicio formă, vorba de un cadou", a apreciat directorul "Ford" Germania, subliniind: "Este vorba despre mijloace pentru dezvoltarea unei tehnologii moderne şi creşterea com­petitivităţii pe piaţa inter­naţională".

Bernhard Mattes a precizat că nu intenţionează să ceară ajutorul guvernului german pentru compania auto pe care o conduce.

Pe piaţa auto din Europa, cons­tructorul auto american "Ford" ocupă locul al treilea, după cota de piaţă. "Ford" şi-a propus pentru anul curent vânzări de 18 milioane de autovehicule în întreaga Europă, însă Bernhard Mattes estimează că, cel mai probabil, volumul vânzărilor se va situa la 16 milioane de unităţi, din cauza condiţiilor dificile de pe unele pieţe precum Italia, Spania şi Anglia. Totodată, spune acesta, creşterea vânzărilor în Europa de Est nu poate compensa scăderea vânzărilor în Europa Occidentală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb