BET - la un nou maxim de la căderile din februarie-martie

A.I.
Piaţa de Capital / 24 decembrie 2020

BET - la un nou maxim de la căderile din februarie-martie

Tranzacţii deal cu 4,67% din Nuclearelectrica

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în ultima sesiune de tranzacţionare dinaintea Crăciunului, indicele fanion BET încheind ziua cu un avans de 0,44%, la 9.685,26 de puncte, un nou maxim de la căderile din februarie-martie provocate de răspândirea rapidă a pandemiei de Covid-19 pe întregul glob.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,44%, la 1.446,87 de puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce reflectă parcursul celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,4%, până la 862,96 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 271,11 milioane de lei, cu mult peste media zilinică a acestui an, de 75,56 milioane de lei, rulajul fiind puternic influenţat de unsprezece schimburi "deal" cu acţiunile Nuclearelectrica (SNN), în valoare totală de 237,7 milioane de lei. Cele aproape 14,1 milioane de acţiuni schimbate ieri, la preţul unitar de 16,86 lei, similiar cu referinţa din piaţa "regular", reprezintă 4,67% din producătorul de energie nucleară.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, asemănătoare cu cea în creştere înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a câştigat 0,44% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,05% pentru BET-NG şi +0,52% în cazul ROTX. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 55,7 milioane de euro, dintre care 54,1 milioane de euro doar din tranzacţionarea acţiunilor, depăşind semnificativ media zilnică de 15,6 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Grupului Industrial Electrocontact (ECT), +12,5%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Digi Communications (DIGI), +1,46%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile societăţii Rompetrol Rafinare (RRC), cu -5,43%, având un volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom (SNP), -0,55%, pe fondul unui volum sub cel tranzacţionat în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), titlurile instituţiei de credit din Cluj încheind ziua bursieră la 2,27 lei, în creştere cu 0,22%, pe fondul unui valori a schimburilor de 8,11 milioane de lei.

Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat cu 1,42%, până la 17,1 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 3,99 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în clasamentul lichidităţii din piaţa "regular" s-au situat transferurile cu acţiunile MedLife (M), ce au cumulat un rulaj de 3,86 milioane de lei, ultimul schimb cu titlurile prestatorului privat de servicii medicale fiind realizat la 60,4 lei, cu 0,33% peste cel din ziua anterioară.

Titlurile Romgaz (SNG) au încheiat ziua bursieră la preţul unitar de 28,15 lei, în creştere cu 0,36%, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 1,98 milioane de lei.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea, a avut un avans de 0,44%, până la 42.751,41 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,41%, la 1.847,51 de puncte.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. nu vreau sa ma urasca cineva ca zic asta dar sa urmariti perioada 9-20 ianuarie 2021 ca punct de start a unui nou val descendent (pana in martie - aprilie 2021)

    structura de val va fi asemanatoare cu ce s-a intamplat in 2020, aceeasi perioada.  

    pana in ianuarie bursele americane vor mai creste (vijelios as putea spune, avand in vedere lichiditatea mica tipica perioadei curente). 

    tinta curenta pentru sp500 e in jurul a 4000 puncte si tinta finala dupa care urmeaza o piata bear crunta e pozitionata ca incepand in intervalul sept 2021-martie 2022 si finalizandu-se in 13 pana la 21 de luni (calculati voi pana cand tine). Ca tinta finala sp500 in puncte am o tinta de 4450-4500 puncte.  

    mai apoi sp500 va inregistra o coborare pana in aria 1270-1440 puncte in intervalul mentionat (13-21 luni). 

    calculele de mai sus se bazeaza pe ratii Fibonacci aplicate atat la valoare cat si la factorul timp (durata val).  

    Repet: atat pe pietele americane cat si la BVB suntem intr-o piata BULL si ce urmeaza intre ianuarie si martie-aprilie 2021 e doar o corectie pe trend ascendent. Adica e de valorificat prin cumparare orice scadere in primul rand in cazul BVB. Evitati pacanelele (aka CFD-uri bazate pe indici bursieri externi). Cumparati actiuni romanesti, luati ceva solid in mana, evitati joaca cu capitalul in praf...pe cfd-uri.  

    1. Sa inteleg ca trebuie sa cumparam in martie 2021 si sa vindem in septembrie 2021, apoi asteptam un an.

      La multi ani si Sanatate! 

      La multi ani si ti si sanatate!

      Mai, eu nu am subinteles nimic. Eu doar am dat niste valori de timp si de pret orientative.  

      Fiecare decide pentru el ce face.  

      Uite, eu de exemplu o sa astept pana in perioada scaderilor de pret, sa vanez o podea de pret.  

      acum am banii in valuta si urmaresc sa ies in ron , dupa o depreciere mai multumitoare (sa zicem) si apoi cu lei multi sa intru pe bursa.  

      p.s. eu personal nu am profil de trader ci profil de investitor. Deci eu nu vand-cumpar la interval de zile sau saptamani ... eu ma misc la interval de luni - ceva gen maxim o data , de doua ori pe an. Dar sunt ani cand nu ma misc deloc.  

      Vanez ariile de top si de bottom la nivel de cicluri anuale.  

      Nu ma incurc cu variatii mici zilnice sau saptamanale ca ma ard. Cand eram mai tanar si eram asa... mai iute la tranzactii ... m-am ars de multe ori lucrand pe perioade scurte.  

      Asa, mai apoi a venit maturitatea si am invatat sa lucrez mai calm cu banii.  

      Adeseori testosteronul tineretii te poate duce in prapastii.

      ... dar si pe culmile lumii cand castigi! :)) ...asta asa e! :)  

      Multumesc.

      Te asteptam cu noi predictii! 

      cand le observ pe cele cu rate mari de realizare, le bag.

      in general vorbind... piata bull pe pietele de capital nu s-a terminat.... si in USA va continua sa fie alimentata de un dolar in cadere in 2021 (in cadere cu exceptia trimestrului sau semestrului 1/2021 cand isi va mai trage sufletul nitel cu o apreciere corectiva).  

      cum am tot mai zis, astept declansarea razboiului cald in Iran in aprilie )(+/- 1 luna) fapt care va trimite la cer pretul petrolului, fapt care in consecinta va presa (din nou) pe valoarea usd, si apoi in linie logica va reporni alimentarea pietelor de capital american cu un usd in cadere libera.  

      de asta m-am mai gandit si nu mai trec din euro in usd (cum intentionam) pentru ca momentul inceperii conflictului in Iran e foarte volatil.  

      am ales din euro sa trec (cand va fi momentul - in 2021 sau 2022) in ron si apoi sa intru pe bursa pe o podea de pret.  

      Desigur o idee ar fi intrarea de tip trading pe bursa locala pe actiuni in martie-aprilie 2021 pentru ultimul val de crestere. Dar riscurile sunt mari (fiind ultimul val ciclic de crestere al 5-lea din 5).  

      Depinde de la investitor la investitor cum isi face fiecare planurile.  

      Recomand ca indiferent ce scriu eu aici sa nu fie luat de-a gata. Sa fie trecuta informatia prin propriul filtru de gandire critica si sa fie folosita informatia dupa cum considerati.  

      Banii vostri , decizia VOASTRA (in cunostinta de cauza) pentru ca profitul sau pierderea tot a voastra e!  

    Se schimbă lucrurile la ASF - Autoritatea a început un proces de modificare în structura organizatorică

    Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat un program de evaluare şi îmbunătăţire a activităţii şi de aliniere la cele mai bune practici, pentru asigurarea îndeplinirii obiectivelor principale, în contextul tendinţei globale de creştere a digitalizării şi a progreselor rapide care au loc la nivelul pieţelor, conform unui comunicat al instituţiei, potrivit Agerpres. 

    1. Ai intentii bune, dar esti prea verde daca crezi chestii d-astea.

      E suficient sa te uiti in arhiva Bursa, sa vezi ce alte declaratii de bune intentii au mai facut ASF si, la scurt timp dupa, cum au actionat de fapt. 

      Cand o sa vad niste hotarari corecte ale ASF referitoare la fraudele SIF 1 - SIF 4, atunci o sa incep sa cred ca lupul isi schimba si naravul, nu doar blana.

      Dar asta nu se va intampla din initiativa ASF, ci doar in urma actiunii procurorilor si a unor sentinte judecatoresti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb