Bilanţul MApN - unul pozitiv

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2004

"Armata Română se află în avangarda modernizării", a precizat ministrul apărării naţionale, domnul Ioan Mircea Paşcu, cu ocazia prezentării bilanţului activităţii ministerului în perioada 2001-2003. Obiectivul principal, acela de a fi contribuit la invitarea ţării noastre în NATO, a fost realizat, iar obiectivul strategic de a fi integraţi în Alianţă urmează să fie realizat. În plus, 85% din reforma structurală şi operaţională a fost făcută. Celelalte 15 procente vizează restructurarea Statutului Major General pînă în martie 2004, definitivarea planurilor de restructurare a unităţilor şi marilor unităţi pînă în decembrie 2007, precum şi perfecţionarea sistemului de telecomunicaţii şi informatică compatibil cu NATO.

Profesionalizarea completă a armatei va fi realizată pînă la sfîrşitul anului 2007, în viitor aceasta fiind echipată cu tehnică de luptă compatibilă cu cea a altor armate ale statelor membre NATO.

Potrivit Şefului Statului Major General, domnul general de armată Mihail Popescu, "pentru prima dată în istoria post-decembristă a Armatei Române, am reuşit să achităm integral drepturile băneşti, de hrană şi echipamente ale cadrelor militare şi datoriile către furnizorii de servicii".

Un alt punct pozitiv este majorarea compensaţiei pentru chirie de la 25% pînă la 50% din soldă, precum şi creşterea indemnizaţiei acordate soţiilor sau soţilor care-şi urmează familia la mutarea în altă garnizoană, tot la 50% din soldă.

Cu toate acestea, un punct negativ al bilanţului îl reprezintă implementarea sistemului de bugetizare, programare şi planificare (PPBS) care nu s-a realizat corespunzător la nivel micro. "Datorită unei planificări deficitare la anumite niveluri inferioare, la sfîrşitul anului am avut resurse financiare neconsumate, ceea ce a creat impresia că bugetul primit ne prisoseşte", a declarat domnul ministru.

În acest an, procesul de restructurare a armatei va continua, concomitent cu pregătirea pentru admiterea efectivă în NATO şi onorarea unor obligaţii internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb