Binance previne pierderi potenţiale ale utilizatorilor în valoare de 2,4 miliarde $ doar în 2024

R.S.
Piaţa de Capital / 20 august

Binance previne pierderi potenţiale ale utilizatorilor în valoare de 2,4 miliarde $ doar în 2024

Binance anunţă că, din ianuarie până în iulie 2024, a prevenit pierderi de peste 2,4 miliarde de dolari din potenţiale escrocherii şi activităţi frauduloase care ar fi putut afecta mai mult de 1,2 milioane de utilizatori. Această realizare este rezultatul măsurilor cuprinzătoare de gestionare a riscurilor ale Binance, care contribuie la detectarea şi semnalizarea eficientă a tranzacţiilor suspecte, pe întreaga platformă, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, Binance utilizează un motor intern sofisticat de analiză a riscului care efectuează monitorizare în timp real, permanent, printr-un model hibrid de revizuire bazată pe inteligenţă artificială (AI) şi manuală. Acest lucru permite echipei Binance să detecteze dinamic şi precis tranzacţiile suspecte şi să ia măsuri pentru a proteja rapid utilizatorii. Motorul de risc operează în toate verticalele ecosistemului Binance, protejând utilizatorii în diverse domenii, inclusiv tranzacţionare P2P, plăţi, retrageri din reţeaua cripto şi multe altele.

Mai multe niveluri de controale sunt integrate în sistem, pentru a se asigura că expunerea la risc este redusă şi nivelul general al riscului rămâne în limite acceptabile.

Etapa la care tranzacţiile suspecte sunt semnalate cel mai frecvent este cea de retragere cripto. Din cele 2,4 miliarde de dolari - pierderi prevenite înregistrate până acum în acest an, retragerile legate de presupuse escrocherii cripto reprezintă peste 1,1 miliarde de dolari, aproximativ 45% din suma totală.

"Să ne concentrăm pe utilizatori a fost întotdeauna o prioritate cheie pentru noi, la Binance, iar acest lucru stă la baza accentului nostru pe dezvoltarea şi optimizarea instrumentelor şi proceselor tehnologice de top din industrie, care ne permit să protejăm utilizatorii şi activele lor non-stop", declară Rohit Wad, directorul tehnologic al Binance. "Prevenirea a peste 2,6 miliarde de dolari în pierderi potenţiale în doar şapte luni este o dovadă a muncii noastre asidue şi a dedicării de-a lungul anilor. Suntem bucuroşi că eforturile noastre contribuie la crearea unui ecosistem mai sigur pentru utilizatori şi vom continua să ne susţinem responsabilitatea de lider de industrie, îmbunătăţindu-ne în mod constant sistemele şi capacităţile, pentru a anticipa potenţialele ameninţări", se menţionează în comunicat.

Dincolo de monitorizare şi detecţie, Binance utilizează, de asemenea, o gamă largă de instrumente şi măsuri pentru a proteja utilizatorii de escrocherii crypto. Măsurile de control al riscului sunt împărţite în opt niveluri, în funcţie de severitatea acestuia, asigurând un echilibru între experienţa utilizatorului şi securitate. Aceste măsuri variază de la notificări personalizate tip pop-up, până la funcţii tip cooldown şi wake-up. În plus, Binance oferă diverse canale de gestionare a apelurilor, de la procese complet automate, până la manuale, pentru a ajuta utilizatorii care au fost semnalaţi ca fiind în potenţial pericol.

În timp ce Binance continuă să protejeze şi să securizeze activele utilizatorilor, compania subliniază şi importanţa vigilenţei utilizatorilor.

"Le recomandăm utilizatorilor noştri să rămână vigilenţi şi să îşi asume responsabilitatea pentru propria securitate", a adăugat Rohit. "În timp ce echipa noastră a implementat măsuri extinse pentru a proteja fondurile, în cele din urmă, utilizatorii înşişi joacă cel mai mare rol în protejarea activelor lor. Rămâneţi informaţi, utilizaţi practici de securitate puternice şi fiţi precauţi cu privire la potenţialele escrocherii".

Anunţul de astăzi urmează îndeaproape un alt raport recent, potrivit căruia Binance a securizat peste 73 de milioane de dolari în fonduri pierdute până la 31 iulie. Compania va continua să inoveze şi să îşi îmbunătăţească măsurile de securitate, pentru a asigura un mediu sigur şi protejat pentru toţi utilizatorii de criptomonede, atât în cadrul platformei sale, cât şi în afara acesteia, se menţionează în comunicat.

Recomandările Binance pentru protejarea utilizatorilor

Pentru a evita ca utilizatorii să devină victime ale unei fraude a unui grup de comunităţi, punctele cheie de reţinut pentru a le demasca şi verifica autenticitatea comunicărilor de la Binance sunt:

Escrocii se dau adesea drept reprezentanţi ai Binance, creând grupuri de comunităţi false pe platformele de mesagerie;

Semnele grupurilor false includ grafică distorsionată şi gramatică sau ortografie necorespunzătoare;

Evitaţi fraudele verificând legitimitatea canalelor cu Binance Verify şi raportaţi activităţile suspecte.

Membrii echipei Binance de control al riscurilor joacă un rol esenţial în culise. Cum protejează ei activele utilizatorilor din cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume?

Având în vedere natura emergentă a industriei cripto, aceasta devine din ce în ce mai mult o mască sub care escrocii plasează capcane sofisticate. Astfel, este necesar ca utilizatorii să rămână educaţi cu privire la cele mai recente metode şi să înţeleagă informaţiile despre cripto;

În calitate de lider responsabil în industrie, Binance implementează multiple instrumente şi măsuri pentru a proteja utilizatorii de înşelăciuni cripto;

Măsurile de control al riscurilor sunt împărţite pe opt niveluri, în funcţie de gradul de risc de înşelătorie, asigurând un echilibru între experienţa utilizatorului şi securitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb