BlackRock, planul de salvare pentru Carige în valoare de 720 milioane euro

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 mai 2019

Băncile italiene au un plan de salvare de 720 de milioane de euro (806 milioane de dolari), prin care vor transfera controlul Carige managerului de active americane BlackRock, a declarat luni şeful unui fond bancar, potrivit Reuters.

Carige a fost plasată sub administrare specială de către Banca Centrală Europeană la începutul anului după ce acţionarul principal al creditorului a blocat o cerere de numerar propusă, deraiând o salvare finanţată de industrie. Băncile italiene au cumpărat obligaţiuni hibrid de 320 milioane de euro emise de Carige în luna noiembrie pentru a-şi consolida rezervele de capital. Investiţia a fost realizată prin intermediul grupului de contribuţii voluntare al fondului italian de protecţie a depunătorilor FITD.

Preşedintele fondului, Salvatore Maccarone, a declarat, luni, după o întâlnire a comitetului director al FITD, că băncile ar fi trebuit să transforme acţiunea hibridă în valoare de 313 de milioane de euro în equity, oferindu-le un pachet de aproximativ 43% din Carige.

Planul este aşteptat să primească aprobarea finală la adunarea generală a FITD din 14 mai şi va fi apoi prezentată Băncii Centrale Europene pe 17 mai, a afirmat el.

Mărimea exactă a investiţiei BlackRock nu este încă cunoscută, dar va deţine restul băncii, cu excepţia unei cantităţi mici de capitaluri rezervate acţionarilor actuali, preluând controlul operaţional şi numind un nou director executiv, a spus Maccarone.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb