BLOOMBERG:  "H&M - cel mai mic profit trimestrial din ultimii 16 ani"

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2018

"Profitul H&M s-a prăbuşit, iar stocul de haine nevândute a crescut"

Grupul Hennes&Mauritz AB (H&M), al doilea retailer mondial de îmbrăcăminte, a raportat, ieri, cel mai mic profit trimes­trial din ultimii 16 ani în condiţiile în care grupul a acumulat un stoc record de haine nevândute în valoare de pes­te patru miliarde dolari, informează Bloomberg.

În cele trei luni până la finele lunii februarie, primul trimestru al exerciţiului fiscal al H&M, profitul operaţional a scăzut cu 61% până la 1,26 miliarde coroane suedeze, comparativ cu 3,21 miliarde coroane în perioada similară a anului trecut. Stocul de haine nevândute a crescut cu 7% în ultimul trimestru până la nivelul de 4,3 miliarde dolari.

Acţiunile H&M au înregistrat un declin de 3,8% după ce compania a avertizat că discounturile vor fi mai mari în trimestrul al doilea din cauza stocurilor mari.

"Semnele îngrijorătoare vin, încă odată, din partea acumulării stocurilor", apreciază Chris Chaviaras, analist la Bloomberg Intelligence, citat de Agerpres.

H&M a avertizat încă din luna februarie că se aşteaptă la un nou declin al vânzărilor în 2018. Problemele H&M au fost agravate de vremea neobişnuit de caldă înregistrată de Europa în luna ianuarie, urmată de valul de frig din februarie, care a dat peste cap industria de retail. Aceste evoluţii au forţat compania să reducă şi mai mult preţurile pentru a reduce stocurile.

"Multe din iniţiativele noastre în derulare oferă semnale bune, chiar dacă nu au fost implementate la scară suficient de mare pentru a avea un efect decisiv asupra rezultatelor de ansamblu. Grupul H&M va realiza rezultate uşor mai bune pentru ansamblul anului 2018 comparativ cu anul precedent", a declarat directorul general Karl-Johan Persson.

Primele magazine H&M din Româ­nia au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb