ZIARUL BURSA

28 martie 2018
Ediţia din 18.09.2024

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / VALENTIN MAVRODIN, SECRETAR DE STAT MFP: "Fondul Suveran de Investiţii va fi aprobat în maxim 2-3 luni"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Fondul Suveran de Investiţii va fi aprobat în maxim 2-3 luni, după care se va trece la implementarea sa, a anunţat, ieri, Valentin Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Domnia sa a menţionat: "Mai avem câteva chestiuni de detaliu. Au fost dis­cuţii cu Eurostat, pentru că nu dorim ca acest fond să fie clasificat în afara bugetului. Toate solicitările făcute în urma acestor discuţii au fost implementate. Aşteptăm aprobarea de la Parlament, iar forma finală a actului normativ va fi transmisă către Eurostat, care ne va spune dacă noul fond va fi cuprins în buget sau va fi în afara bugetului. Ulterior, vom străbate toate etapele aferente".

Germania aprobă proiectul gazoductului Nord Stream-2

Companii / 28 martie 2018

Germania a aprobat construcţia şi exploatarea gazoductului Nord Stream-2, conducta submarină care ar urma să transporte gaze naturale între Rusia şi Germania, au informat, ieri, operatorul proiectului şi Autoritatea Maritimă de la Berlin, transmite Reu­ters, potrivit Agerpres.

Globalizarea pe bani ieftini sau din nimic s-a întors împotriva "arhitecţilor"

Globalizarea pe bani ieftini sau din nimic s-a întors împotriva "arhitecţilor"

Călin RecheaMacroeconomie / 28 martie 2018

Călin Rechea

Daimler-Benz AG s-a "născut" în 1926, prin fuziunea dintre Benz şi Daimler Motoren Gesellschaft. După 60 de ani a fost înfiinţată o altă companie, Geely (Zhejiang Geely Holding Group), producător de frigidere. Din 2002 Geely a început să producă automobile şi a devenit, în prezent, cel mai mare producător de automobile din China, ridicată, de câţiva ani, la rangul de cea mai importantă piaţă auto din lume.

"Dezvoltarea pieţei secundare trebuie să devină o prioritate pentru bursă"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / ADRIAN TĂNASE, BVB: "Dezvoltarea pieţei secundare trebuie să devină o prioritate pentru bursă"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Dezvoltarea pieţei secundare trebuie să reprezinte o prioritate pentru bursă, aceasta fiind cea care va spori lichiditatea pieţei a precizat, ieri, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul conferinţei "Viitorul pieţei de capital româneşti", organizată de Ziarul BURSA.

"Fondurile de pensii reprezintă un jucător foarte important al pieţei de capital"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / RADU HANGA, AAF: "Fondurile de pensii reprezintă un jucător foarte important al pieţei de capital"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Fondurile de pensii au devenit un jucător foarte important pe piaţa locală de capital, la finalul anului 2017 acestea având o expunere de aproape 8 miliarde de lei pe acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a declarat, ieri, Radu Hanga, Preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), în cadrul conferinţei "Viitorul pieţei de capital româneşti", organizată de Ziarul BURSA.

"Vreau să includ BVB în programul ELITE, de facilitare a accesului la capital"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: "Vreau să includ BVB în programul ELITE, de facilitare a accesului la capital"

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, vrea să includă Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în Programul ELITE de facilitare a accesului companiilor la capital, lansat de London Stock Exchange (LSE - Bursa de Valori din Londra), considerând că BVB nu este eficientă în atragerea societăţilor.

"În ultimii trei ani, bursa nu a fost aproape de intermediarii pieţei"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / PAUL PRODAN, BT CAPITAL PARTNERS: "În ultimii trei ani, bursa nu a fost aproape de intermediarii pieţei"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu a fost aproape de intermediarii pieţei locale de capital, în ultima perioadă, pentru ca, împreună, să vină în întâmpinarea nevoilor investitorilor, a apreciat, ieri, Paul Prodan, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, în cadrul conferinţei "Viitorul pieţei de capital româneşti", organizată de Ziarul BURSA.

"Amendă de 1,8 milioane euro plus penalităţi zilnice, dacă nu implementăm MiFID II la timp"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / MIRCEA URSACHE, ASF: "Amendă de 1,8 milioane euro plus penalităţi zilnice, dacă nu implementăm MiFID II la timp"

ALINA VASIESCUPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Directiva europeană MiFID II, referitoare la pieţele financiare din Europa, va trebui aplicată de toate statele membre din UE, în caz contrar acestea vor fi sancţionate, conform spuselor domnului Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care precizează că, în cazul României, sancţiunea ar fi de peste 1,8 milioane de euro, la care s-ar adăuga penalităţi zilnice.

"Dezvoltarea tehnologiei blockchain, posibil să ducă la dispariţia burselor de valori"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA: "Dezvoltarea tehnologiei blockchain, posibil să ducă la dispariţia burselor de valori"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 28 martie 2018

Dezvoltarea tehnologiei blockchain, care stă la baza utilizării criptomonedelor, este extrem de periculoasă pentru piaţa de capital, putând să ducă inclusiv la dispariţia burselor de valori, consideră avocatul Gheorghe Piperea. Specialistul consideră: "Tehnologia blockchain poate avea un efect dezastruos pentru piaţă, pentru că elimină intermedierea. Te pune în legătură în condiţii de absolut anonimat cu cei cu care tranzacţionezi".

"BRM vrea să se listeze la BVB, pe termen mediu"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI" / SEPTIMIU STOICA, BURSA ROMÂNĂ DE MĂRFURI: "BRM vrea să se listeze la BVB, pe termen mediu"

E.O.Piaţa de Capital / 28 martie 2018

Conducerea Bursei Române de Mărfuri (BRM) se gândeşte ca, pe termen mediu, să listeze BRM la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a spus Septimiu Stoica, preşedintele BRM, răspunzând unei întrebări: "Ne gândim să ieşim în faţa acţionarilor şi să le vorbim despre eventualitatea listării (n.r. BRM la BVB), în baza unui studiu. Însă, avem nevoie de legislaţie în domeniu, mai ales în ceea ce priveşte monopolul în energie. Astfel, BRM va putea fi un succes în listare, dar forurile statutare ale companiei vor decide".

"Manualul Unic": au fost depuse 144 de proiecte

"Manualul Unic": au fost depuse 144 de proiecte

O.D.Companii / 28 martie 2018

Marea miză a următorului an şcolar o reprezintă manualele şcolare, mai exact apariţia acestora în timp util astfel încât să ajungă pe băncile elevilor.

La începutul acestei luni au fost depuse 144 de proiecte de manuale şcolare, vizând 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI (45 din ciclul primar şi 38 din ciclul gimnazial).

La IIB, Ştefan Nanu va fi responsabil cu mobilizarea resurselor pe pieţele de datorii, structurarea proiectelor destinate finanţării, precum şi de relaţiile cu investitorii.

DUPĂ CUM A SCRIS ZIARUL BURSA, DIN FEBRUARIE Ştefan Nanu, numit director de departament la Banca Internaţională de Investiţii

Bănci-Asigurări / 28 martie 2018

Ştefan Nanu a fost numit în funcţia de director al Departamentului de Finanţare Structurată şi a Datoriei din cadrul Băncii Internaţionale de Inves-tiţii (IIB), care are sediul la Moscova, potrivit anunţului făcut luni de instituţie. Aceasta menţionează că domnul Nanu are o experienţă îndelungată în domeniul finanţelor publice şi internaţionale, fiind în trecut şi angajat al Băncii Mondiale.

Cer uşor acoperit la Moscova... vijelie la Bucureşti!

Cornel CodiţăEditorial / 28 martie 2018

Cornel Codiţă

Cine a înnorat serenitatea albastră a cerului politic moscovit? În cazul de faţă, nişte englezi, mai precis guvernul doamnei May. Unii care, deşi aveau o groază de treburi insolubile pe cap, de la brexit, la "apocalipsa" post-brexit, s-au apucat, în virtutea tradiţiei lor shakespeariene, să facă "mult zgomot pentru nimic".

Spania ne vrea, cu orice preţ, locul la Cupa Mondială

RUGBY Spania ne vrea, cu orice preţ, locul la Cupa Mondială

D.N.Sport / 28 martie 2018

Scandalul declanşat după meciul de rugby dintre Belgia şi Spania, cu un arbitru din ţara noastră în rolul principal şi cu echipa naţională beneficiind din plin de rezultatul final al întâlnirii, continuă. Ibericii ţin cu orice preţ să ne ia locul la Cupa Mondială din Japonia şi atacă pe toate fronturile posibile, cer rejucarea meciului, o anchetă în ceea ce priveşte arbitrajul şi acum au descoperit că există un jucător naturalizat în rândul "stejarilor" care nu ar fi avut drept de joc. Dincolo de amănunte, cert este că întregul scandal nu face deloc bine imaginii rugby-ului în general şi celui autohton în special.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Deutsche Bank" caută un nou director general

"Deutsche Bank" caută un nou director general

Internaţional / 28 martie 2018

"Deutsche Bank" caută un înlocuitor pentru actualul director general, John Cryan, pe fondul intensificării tensiunilor în interiorul Consiliului de supervizare cu privire la performanţele şi viitorul celui mai mare grup bancar german,...

MACRO NEWSLETTER 28 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 28 Martie 2018

Macroeconomie / 28 martie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Spania au crescut cu o rată anuală de 1,3% în februarie 2018, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat creşterea...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo