Manda: "Tot protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI poate să fie declasificat şi făcut public"

A.G.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 28 martie 2018

Protocolul încheiat între Parchetul General şi SRI va fi declasificat şi prezentat în spaţiul public, dar numai după ce Parchetul îşi va da acordul în acest sens, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda.

"Am informat comisia că am avut încă o discuţie cu domnul director al SRI. Faţă de situaţia anterioară, în urma unei analize, a ajuns la concluzia că toate articolele din protocol pot să fie declasificate şi prezentate spaţiului public. Deci, în ceea ce priveşte SRI, nu mai există niciun fel de element în care să nu fie de acord şi a rămas ca, în cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine dimineaţă, SRI să trimită către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie acordul lor de a desecretiza şi solicitarea lor de acord din partea Parchetului de a desecretiza", a precizat Manda după şedinţa Comisiei SRI, potrivit Agerpres.

El a adăugat că protocolul a fost încheiat între Parchet şi SRI, motiv pentru care va fi nevoie de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi făcut public.

"Ne-am uitat din nou pe protocol, este încheiat între Parchet şi SRI, şi nu între SRI şi Parchet, are număr secret la SRI şi număr secret la Parchet şi este clar că va fi nevoie şi de acordul Parchetului pentru a fi desecretizat şi prezentat publicului. Motiv pentru care nu vom mai avea o discuţie cu cei din conducerea SRI pe acest subiect, pentru că tot protocolul va fi prezentat publicului după ce va fi de acord şi Parchetul", a susţinut Manda.

Coldea, audiat din nou pe 5 aprilie

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, va fi din nou pe 5 aprilie în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, a anunţat, ieri, preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

"Am prezentat comisiei despre cea de-a doua audiere a domnului Coldea. (...) Audierea va fi joi, 5 aprilie, la ora 11,00. Conform situaţiei anterioare, am trimis deja şi către SRI o solicitare în acest sens de a ne sprijini în ceea ce priveşte audierea domnului Coldea. Domnia sa a fost de acord în urma discuţiei", a precizat Manda după şedinţa comisiei.

Chestionat ce-l va întreba pe Coldea la comisie, Manda a spus că fostul prim-adjunct al SRI va trebui să răspundă privind relaţia sa cu parchetele, cu zona politică, dar şi cu mass-media.

"Rămăsesem la relaţia domniei sale cu zona de parchete, zona de partide politice, nu ştiu cât am reuşit să aprofundăm, plus zona de mass-media, după care toate celelalte elemente punctuale pe care le-au transmis cei care au venit la comisie şi ne-au spus că ar avea legătură cu domnul Coldea. Toate referirile doamnei Udrea la domnul Coldea, toate referirile domnului Dragnea, toate acele referiri (...)", a adăugat el.

Întrebat dacă Coldea va fi chestionat în cadrul audierii şi despre declaraţiile făcute de Victor Ponta, întâlniri la K2 între Liviu Dragnea, Coldea şi Maior, Manda a spus că, în general, el şi membrii Comisiei SRI sunt interesaţi să asculte opinia lui Florian Coldea despre elementele care l-au vizat pe acesta.

"În general, noi suntem interesaţi să ascultăm opinia domnului Coldea cu elementele care l-au vizat pe domnia sa, cu care comisia a fost sesizată (...) Probabil că vom aborda şi aceste subiecte, unele care au relevanţă în ceea ce priveşte activitatea serviciului sau a domnului Coldea şi care au apărut deja în spaţiul public", a afirmat Manda.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PSD prin Adrian Nastase a vandut petrolul tarii. PNL prin Calin Popescu Tariceanu a dat gratis gazele din Marea Neagra. Acum PSD+ALDE prin Dragnea si Tariceanu ne vand pe nimic aurul tarii de la Rovina si Certej din Hunedoara. Actul normativ pentru aprobarea inceperii exploatarii este pe masa guvernului. Afacere, aia scot 5 miliarde de dolari rad munti intregi si ne lasa noua cianura. Noi castigam praful de pe de pe toba. CAT MAI REZISTI POPORULE LA ACEST JAF? CAT? CUM DE II MAI VOTEZI PE ACESTI HOTI POPORULE. MAI EXISTA VREUN PATRIOT SA OPREASCA ACEST JAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb