Surse: Restructurări la vârful echipei de ratinguri suverane de la S&P

Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2018

Surse: Restructurări la vârful echipei de ratinguri suverane de la S&P

Cea mai mare agenţie de evaluare financiară, S&P Global, a renunţat la cinci dintre cei mai importanţi analişti ai diviziei sale de ratinguri suverane, ca parte a unei restructurări mai ample care vizează peste 100 de analişti, a declarat o sursă pentru Reuters, conform Agerpres.

În plus, divizia de ratinguri suverane, care monitorizează credibilitatea a aproximativ 130 de ţări, a fost inclusă în divizia care se concentrează pe ratingurile băncilor.

Potrivit sursei citate, cel mai important analist afectat de această reorganizare este Moritz Kraemer, managing director şi chief rating officer, cel care a ajuns să fie asociat în rândul opiniei publice cu decizia S&P de retrogradare în masă a statelor din zona euro în timpul crizei datoriilor suverane din 2011 şi 2012. Alţi veterani de la S&P care au plecat sunt analistul şef pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Myriam Fernandez de Heredia Martinez şi analistul şef pentru Asia-Pacific, Liesl Saldanha.

"Grupul responsabil de ratingurile suverane a fost practic dezmembrat. Este o decizie majoră. A fost nevoie de 25 de ani pentru a construi o reputaţie de lider în acest sector", a declarat, sub protecţia anonimatului, sursa citată de Reuters.

Un purtător de cuvânt de la S&P a confirmat că au fost făcute unele modificări, dar nu a avansat o cifră precisă cu privire la fiecare departament. "Am făcut unele modificări organizaţionale la nivel global, pe măsură ce ne îndreptăm spre o structură mai simplă şi mai eficientă. În consecinţă, unele persoane au decis să părăsească organizaţia", a declarat purtătorul de cuvânt.

S&P Global, care deţine Standard and Poor's şi are aproximativ 1.400 de analişti, este într-un proces continuu de restructurare după ce, în 2016, McGraw Hill Financial a decis să îşi schimbe denumirea în S&P Global. Ultimele restructurări au avut loc luna trecută, când două din cele trei divizii de rating ale companiei, cea responsabilă de ratingurile suverane, Sovereigns-International Public Finance, şi cea care se concentrează pe bănci, Financial Services, au fost combinate la nivel regional. În urma combinării, cea mai afectată a fost divizia de ratinguri suverane, care monitorizează credibilitatea a aproximativ 130 de ţări.

Sursa citată de Reuters estimează că aproximativ 110 analişti au fost concediaţi sau au plecat de la cele trei divizii de rating ale S&P.

Aceste schimbări ar putea să dea naştere la semne de întrebare la nivel de sector, cât şi în rândul guvernelor, pe care S&P şi principalii săi rivali, Moody's şi Fitch, le monitorizează. În ultimii ani, S&P a fost, în general, mai agresiv cu deciziile sale privind ratingurile suverane decât Moody's şi Fitch, dar pe de altă parte a fost şi mai intens criticată de opinia publică. Anul trecut, firma şi cinci din foştii sau actualii manageri au fost achitaţi după ce procurorii italieni i-au acuzat de manipularea pieţei în cea mai gravă perioadă a retrogradării statelor din zona euro.

Divizia de ratinguri suverane este responsabilă pentru aproximativ 8% din veniturile firmei, aproximativ la fel ca şi în urmă cu un deceniu. În schimb, contribuţia diviziei corporate s-a dublat ajungând la 55%.

Conform Autorităţii europene de reglementare a pieţelor financiare (ESMA), S&P are o cotă de 46% pe piaţa din UE, cu mult în faţa Moody's, care are 31%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PSD prin Adrian Nastase a vandut petrolul tarii. PNL prin Calin Popescu Tariceanu a dat gratis gazele din Marea Neagra. Acum PSD+ALDE prin Dragnea si Tariceanu ne vand pe nimic aurul tarii de la Rovina si Certej din Hunedoara. Actul normativ pentru aprobarea inceperii exploatarii este pe masa guvernului. Afacere, aia scot 5 miliarde de dolari rad munti intregi si ne lasa noua cianura. Noi castigam praful de pe de pe toba. CAT MAI REZISTI POPORULE LA ACEST JAF? CAT? CUM DE II MAI VOTEZI PE ACESTI HOTI POPORULE. MAI EXISTA VREUN PATRIOT SA OPREASCA ACEST JAF.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb