"BNP Paribas" ia în calcul o ofertă pentru "Société Générale"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 februarie 2008

"BNP Paribas" ia în calcul o ofertă pentru "Société Générale"

"BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, ia în calcul lansarea unei oferte de preluare rivalului "Société Générale" SA, a doua bancă din Franţa, care, săptămâna trecută, a raportat pierderi record de aproape 5 miliarde de euro, din unele tranzacţii neautorizate.

<"BNP Paribas" analizează această posibilitate, la fel ca şi alte bănci din Europa", a declarat unul din purtătorii de cuvânt ai BNP, citat de agenţiile de presă străine.

Preşedintele "Société Générale", Daniel Bouton, consideră, însă, că banca are suficiente fonduri ca să rămână independentă.

Amintim că, miercuri, Consiliul de Administraţie al "Société Générale" a decis, în unanimitate, să-i sprijine pe preşedintele Daniel Bouton şi vicepreşedintele Philippe Citerne să rămână în fruntea instituţiei. Preşedintele "Société Générale" a fost supus presiunilor din ce în ce mai mari din partea politicienilor şi investitorilor să demisioneze, ca urmare a pierderilor record înregistrate în urma tranzacţiilor neautorizate efectuate în cadrul instituţiei de un trader.

Atât Bouton, cât şi Citerne s-au oferit să demisioneze imediat după dezvăluirea fraudei, săptămâna trecută, însă Consiliul de Administraţie a respins aceste demisii.

Dar, chiar preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat că directorii "Société Générale" ar trebui să-şi asume o parte din vină pentru pierderile record. Sarkozy a precizat că "marii directori ai băncii ar trebui să suporte consecinţele".

David Martinon, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Sarkozy, a declarat, în legătură cu o eventuală preluare a "Société Générale" de către BNP, că "aceasta este o problemă a acţionarilor şi conducerilor celor două bănci".

Premierul francez, Francois Fillon, a afirmat, săptămâna aceasta, că guvernul trebuie să se asigure că "Société Générale" va rămâne "în mâna francezilor", alimentând astfel speculaţiile potrivit cărora guvernul favorizează o eventuală combinare a "Société Générale" cu "BNP Paribas", ca să nu intervină o bancă străină. " este o mare bancă franceză şi va rămâne o mare bancă franceză", a subliniat Fillon.

În 1999, BNP a lansat o ofertă nesolicitată de preluare băncilor "Société Générale" şi "Paribas", ca să blocheze fuziunea dintre acestea. Drept urmare, BNP a câştigat lupta pentru "Paribas", însă a eşuat în încercarea de a prelua "Société Générale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb