BNR a aprobat planul de divizare al ATE Bank România

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 octombrie 2013

BNR a aprobat planul de divizare al ATE Bank România

Marinel Burduja: "Eu şi echipa pe care am propus-o urmăm procedura de aprobare de către Banca Centrală"

Dorinel Umbrărescu a fost aprobat de BNR ca acţionar majoritar ATE

Banca Naţională a României (BNR) a aprobat planul de divizare a ATE Bank România, în urma căruia întreg portofoliul de credite şi a o parte a portofoliului de depozite ale acesteia au trecut la Piraeus Bank România, ne-a declarat Marinel Burduja, care urmează să deţină funcţia de preşedinte al instituţiei de credit care va rezulta din reorganizarea ATE, sub rezerva aprobării de către Banca Centrală.

Domnia sa ne-a precizat că nu a fost stabilit, încă, numărul final de sucursale care vor rămâne la noul acţionar, adăugând că acesta nu va fi mai mare de 12. "Depozitele deschise la aceste sucursale sunt singurele care vor rămâne la noi. De asemenea, intenţionăm să păstrăm întreg personalul care lucrează în ele", subliniază Marinel Burduja.

Bancherul a mai afirmat că atât el, cât şi echipa de conducere alături de care intenţionează să lucreze, se află în curs de primire a aprobării din partea BNR. "Eu şi echipa pe care am propus-o urmăm procedura de aprobare a Băncii Centrale. Este o echipă tânără, ai cărei membri au vârste cuprinse între 32 şi 36 de ani. Toţi sunt români şi au experienţă în sistemul bancar din România, lucrând fie pentru bănci importante, fie pentru companii de consultanţă, la proiecte bancare", ne-a declarat Marinel Burduja, care susţine că nu a recrutat cu precădere dintr-o bancă anume, deoarece a dorit să combine culturile instituţionale ale mai multor bănci. Domnia sa nu exclude ca, pe viitor, echipei să i se alăture şi o serie de expaţi, aleşi pe baza realizărilor avute.

Dorinel Umbrărescu a fost aprobat de BNR ca acţionar majoritar al ATE Bank România, arată Marinel Burduja. Omul de afaceri a cumpărat, în aprilie, 93,27% din acţiunile băncii de la instituţia financiară elenă Piraeus, plătind 10,3 milioane euro.

Marinel Burduja ne-a precizat că proprietarul "UMB Group" este singura persoană care a primit aprobarea Băncii Centrale pentru a intra în acţionariatul băncii. Domnia sa a continuat: "Interes există din partea mai multor oameni de afaceri, însă, pentru moment, nu dorim să realizăm o majorare a capitalului băncii. Pe viitor, dacă vom avea nevoie de capital nou, pentru ne continua dezvoltarea, este posibil să cooptăm noi acţionari din rândul oamenilor de afaceri români. Am avut discuţii şi cu instituţiile financiare internaţionale, în vederea unui viitor aport de capital, în funcţie de rezultatele pe care le vom avea, acestea fiind interesate de o bancă solidă, performantă, cu capital românesc".

Bancherul ne-a mai declarat că speră ca noua instituţie de credit să fie lansată până la sfârşitul acestui an.

Dorinel Umbrărescu a cumpărat, în luna aprilie a acestui an, pachetul majoritar de acţiuni al ATE Bank România, tranzacţie coordonată de fostul prim-vicepreşedinte Raiffeisen Bank România Marinel Burduja.

ATE Bank România a fost înfiinţată în anul 1990, ca Banca pentru Mica Industrie şi Libera Iniţiativă, fiind prima unitate bancară cu capital mixt (autohton şi străin) din ţara noastră. În iunie 2006, Agricultural Bank of Greece (ATE Bank Greece) a preluat pachetul majoritar de acţiuni al instituţiei de credit.

La sfârşitul anului trecut, ATE Bank România avea un activ net de 1,29 miliarde lei, reprezentând 0,3% din totalul activelor din sistemul bancar autohton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb