BNR: Rezervele valutare au crescut la finalul lunii ianuarie la 50,2 miliarde euro

S.B.
Bănci-Asigurări / 1 februarie 2023

Rezervele valutare au crescut la finalul lunii ianuarie la 50,2 miliarde euro

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) se situau la 31 ianuarie 2023 la nivelul de 50,202 miliarde euro, faţă de 46,636 miliarde euro la 31 decembrie 2022, informează news.ro.

"La 31 ianuarie 2023, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 50,202 miliarde euro, faţă de 46,636 miliarde euro la 31 decembrie 2022. În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: Intrări de 4,754 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor denominate în dolari americani în valoare nominală netă de aproximativ 3,753 miliarde dolari americani); alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; Ieşiri de 1,188 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele", arată datele BNR.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,865 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2023 au fost de 56,067 miliarde euro, faţă de 52,305 miliarde euro la 31 decembrie 2022.

Plăţile scadente în luna februarie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 648 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PAI , DA !!!!!! SI SA NU SE MAI LAUDE ATATA CU ASTA , GUVERNANTII NOSTRII , CA IN NICI UN CAZ , NU E MERITUL LOR !!!!!!!!!!!! CA , UITE ..... ROMANIA ...... A CREAT TAMPONUL ASTA , '''''' AL NOSTRU .... '''''; VEDETI ????? DACA NU ERAM NOI ....... PSD , PNL si Restul ....... VEDETI CA MUNCIM , PENTRU VOI ???????? ROMANI NERECUNOSCATORI , CE SANTETI !!!!!!!!!!! VEDETI CAT SANTEM , DE GOSPODARI PENTRU TARA ?????? ADUNAM SI PUNEM LA O PARTE , BAN PESTE BAN ............ PENTRU BUNASTAREA POPULATIEI !!!!!!!! MUNCIM NEOBOSIT ........ ADUNAM ........ CREEM ........ SPARGEM ......... FACEM ........ LUCRAM ......... EU , CIUCA ........ si CIOLA ........ si aia de la UDMR ......... DACA N-AM FI NOI ............ AR FI , VAI DE CAPUL VOSTRU !!!!!!!!!!!!! VEDETI ????????? MARIM REZERVELE VALUTARE ALE TARII .......... MUNCA NOASTRA , BAI , MUNCA NOASTRA ........ VEDETI ?????? NOI , MUNCIM AICEA ............ SI EU UNUL , LE RASPUND : DUCETI-VA BAI , LA GARLA ............. SI FACETI BAIE ............ A DEVENIT CELEBRA IN ROMANIA , MODALITATEA IN CARE , CU DECLARATII MINCINOASE DESPRE UN LUCRU ADEVARAT , FURI PUR SI SIMPLU , MUNCA ALTUIA ............ A SINGURULUI OM CARE , IN MOMENTUL DE FATA , MAI TINE IN PICIOARE , CU EFORTURI SUPRA - OMENESTI , SISTEMUL FINANCIAR SI MONEDA ACESTEI TARI .......... SI ANUME , GUVERNATORUL BNR MUGUR ISARESCU , PE CARE TOTI COMUNISTII ACESTEI TARI AL URASC DE MOARTE SI AL INVIDIAZA , DAR CARE , A-SI DAU SEAMA CA NU SE POATE FARA EL .............. CE-AU FACUT ELE , PARTIDELE , PENTRU ROMANIA ?????????? CA LUCRU PRINCIPAL , SE IMPRUMUTA SI IAR SE IMPRUMUTA , SI IAR SI IAR SE IMPRUMUTA LUNA DE LUNA , ATAT DE LA BANCILE PE CARE LE URASC , CAT SI DIN STRAINATATE , UNEORI LA DOBANZI ENORME PENTRU TARA ( CA DOAR NU LE V-OR PLATI EI , DIN BANII PERSONALI ) ; SI CADE PE CAPUL LUI ISARESCU , SA SE DESCURCE CU BANII .......... SI , IN ACELASI TIMP SI SA SE LUPTE PRINTRE PICATURI , SA MAI ADAUGE CEVA BANI LA REZERVA NATIONALA , NU NUMAI SA FACA CURAT DUPA MIZERIILE ASTORA ................. SI , CAND VAD CA MERGE BINE CU REZERVA , APAR REPEDE EI , DIN SPATE , ZBIERAND : VEDETI ?????? ECONOMIA ROMANIEI , REZERVELE VALUTARE , CURSUL DE SCHIMB , MERG FOARTE BINE , TARA , FACE PASI INAINTE ........... etc , etc ..... etc ......... BAI : CHIAR , NU VA E RUSINE , MA ?????? SA VA LAUDATI , CU MUNCA ALTUIA ?????????????

    am vazut ca tot cresc!

    deci Dai inca Credit Lei si culegi valuta din piata; e buna treaba! 

    Intrebarea se pune cand nu mai dai credit si dai valuta? 

    s c crwt 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb