BNS solicită desecretizarea contractelor de privatizare şi concesionare

Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2005

Blocul Naţional Sindical (BNS) intenţionează ca prin intermediul celor 13 deputaţi independenţi să introducă un proiect de lege referitor la desecretizarea contractelor de privatizare şi concesionare încheiate de autorităţile centrale şi locale, transmite Rompres. Prezent, jeri, la Cluj-Napoca, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, într-o conferinţă de presă, că proiectul de lege va fi depus la Parlament la începutul săptămînii viitoare, fiind vorba de o modificare a legii referitoare la liberul acces la informaţiile publice. Liderul de sindicat a afirmat că prin această măsură ar urma să fie desecretizate contracte precum cele încheiate cu EADS, Bechtel, sau cele de privatizare a unor mari societăţi, cum ar fi Petrom, Romtelecom, Apa Nova, Aro Cîmpulung etc.

\"Principala sursă de corupţie a reprezentat-o procesul de privatizare, lipsa de transparenţă a acestui proces, introducerea de clauze aberante, care au favorizat noii proprietari. /.../ Rădăcina răului în România pleacă din zona transferului de proprietate /.../ Corupţia zace în stare latentă între filele dosarelor de privatizare\", a spus Dumitru Costin. Potrivit sursei citate, proiectul se referă şi la contractele de concesiune şi va avea caracter retroactiv. În opinia lui Costin, printr-o măsură legislativă legată de desecretizarea acestor contracte se va da un impuls luptei împotriva corupţiei aşa cum aşteaptă Uniunea Europeană. Preşedintele BNS a mai spus că se aşteaptă la ostilitate din partea unor grupuri de interese, care vor încerca să blocheze proiectul, însă este convins că acesta va beneficia de susţinerea presei şi societăţii civile.

La rîndul său, preşedintele Partidului Democrat, Emil Boc, declara, tot joi, că i se pare foarte normal ca românii că cunoască amănuntele legate de contractele de privatizare, cu excepţia celor care privesc siguranţa naţională, amintind faptul că şi democraţii au avut o propunere similară cu mai mult timp în urmă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb