Boagiu: "Cine îşi imaginează că România este ţara în care se poate face haiducie îşi imaginează prost"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 aprilie 2011

Boagiu: "Cine îşi imaginează că România este ţara în care se poate face haiducie îşi imaginează prost"

Constructorii de autostrăzi care nu respectă angajamentele semnate şi cer suplimentări de fonduri şi extensii de timp vor pierde contractele şi vor fi penalizaţi, a declarat, ieri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă la sediul filialei locale a PDL, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Întrebată când vor fi reluate lucrările la tronsonul de autostradă Cernavodă - Medgidia după ce a fost reziliat contractul acordat cons-tructorului francez Colas, dar şi dacă noile lucrări vor fi mai scumpe, Boagiu a susţinut că se lucrează deja la documentaţie pentru predarea lucrărilor unui alt constructor.

Doamna Boagiu a precizat, citată de Mediafax: "Deja se lucrează la documentaţie. În luna august, vom avea noul constructor, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Depinde cât va licita, dar mă îndoiesc că vor fi bani mai mulţi. Deci noua soluţie tehnică, cea pe care trebuia să o aplice Colas, era cu cinci milioane de euro mai ieftină decât soluţia iniţială. Din nefericire, poziţia constructorului a fost total diferită. Dacă cineva îşi imaginează că România este ţara în care se poate face haiducie la drumuri, îşi imaginează prost. Eu i-am informat pe toţi că avem un terminal nou la Aeroportul Otopeni şi funcţionează foarte bine. Biletele de avion le plătim noi. Cine vrea să lucreze în România este bine primit, cine vrea să nu lucreze în România şi crede că doar făcând cereri suplimentare de bani şi de extensie de timp este bine plecat. Şi pe noi nu ne costă decât un bilet de avion. Pe ei îi costă după aceea, toate penalităţile pe care le aplicăm. Şi, precum ştiţi, în acest moment avem deja penalităţi aplicate de circa 40 de milioane de euro şi vom continua".

Boagiu a arătat că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii verifică atent modul în care se des-făşoară lucrările în momentul de faţă şi că, în continuare, se aplică sancţiuni celor care nu-şi respectă angajamentele: "Deja am transmis notificare către Arad - Oradea, unde constructorul stă de doi ani, de când a câştigat licitaţia, şi nu a făcut absolut nimic. Acelaşi lucru s-a întâmplat pe Bucureşti - Moara Vlăsiei, unde constructorii au părăsit şantierul".

Ministrul Transporturilor a vorbit şi de faptul că nu va tolera intervenţii ale constructorilor care cer suplimentări de fonduri, dar a amintit şi că în momentul de faţă se derulează o campanie de restructurare la nivelul CNADNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb