Boc, nemulţumit că PNL a cedat UDMR funcţia de prefect în judeţul Cluj

A.P.
Politică / 5 februarie 2021

Boc, nemulţumit că PNL a cedat UDMR funcţia de prefect în judeţul Cluj

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, se arată nemulţumit de faptul că PNL a cedat UDMR funcţia de prefect în judeţul Cluj şi afirmă că liberalii din structura centrală au trecut "o linie roşie". Boc afirmă că îi este foarte greu să explice cu argumente de ce PNL a ales, la negocierea politică, alt judeţ în detrimentul Clujului, scrie News.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, într-un interviu pentru Ziua de Cluj, despre nemulţumirea liberalilor din cadrul filialei în legătură cu decizia structurii centrale de a ceda reprezentanţilor UDMR Prefectura Cluj.

"Eu sper ca, după vremea rea, să vină vremea bună, aşa cum am spus de fiecare dată. În primul rând, la Primărie, Consiliul Local şi cel Judeţean, guvernarea este alături de UDMR. Şi eu şi domnul Tişe avem majorităţi alături de UDMR la Cluj. Este un fapt care a adus stabilitate oraşului şi judeţului. Aici lucrurile sunt clare, avem limite, sunt linii roşii pe care ştim bine că nu avem voie să le trecem niciodată. Totuşi, PNL a trecut o linie roşie în relaţia cu noi, pentru că, din acest punct de vedere, este foarte greu, nu am argumente să spun de ce PNL a optat pentru alt judeţ şi nu pentru Cluj atunci când s-a făcut în coaliţie această decizie politică. Eu am fost preşedinte al PDL şi mereu au fost prefecţi liberali la Cluj. Şi atunci, şi acum, Clujul a avut cel mai mare număr de vot adus partidului", a declarat Emil Boc.

Cu o zi în urmă, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, le-a transmis premierului Florin Cîţu şi liderului PNL Ludovic Orban că numirea noului prefect al judeţului - de la UDMR - este "inadmisibilă" pentru liberalii din judeţ, el susţinând că "negocierile politice nu au ţinut cont de performanţă şi profesionalism".

"Politica are şi ea limite peste care nu ar trebui să trecem. Vă solicit îndreptarea acestei enorme greşeli la Guvern şi numirea ca prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj", a afirmat Tişe.

Fostul prefect de Cluj Mircea Abrudean a devenit secretar general adjunct al Guvernului, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Domnule Boc! Trebuie să luaţi în considerare, că la negocieri UDMR+ul a cedat judeţele Harghita şi Mureş pentru PNL. Citind declaraţiile lui Alin Tişe, reiese, că maghiarii din România sunt o naţie de mâna a doua sau a treia, ei nu au voie să reprezinte pe nimeni în acest stat. Cunoaştem foarte bine, cum funcţionează alegerile pentru consiliile judeţene, precum şi la locale pentru primari şi consilieri locali. Oare de ce sunteţi ţinuţi în fruntea Clujului atât dvs. cât şi Tişe la fruntea consiliului judeţean? Alegerile locale nu au legătură cu scorul după alegeri. De ce nu recunoaşteţi, că sunteţi oamenii Sistemului, unui sistem întreţinut de cel puţin 50 de ani din banii contribuabililor. Păcat, că aşa funcţionează mentalitatea voastră de politicieni a secolului XXI.

    P.S. Vom vedea cum o să reacţionaţi atunci, când băieţii voştrii deştepţi o să aducă în ţară, la Cluj zeci de mii de refugiaţi ca o cotă obligatorie. Probabil ei vor fi clasaţi în faţa maghiarilor din România , poate vor fi cetăţeni mai loiali al Sistemului care conduce ţara. 

    1. daca-l vad cum face POC pe Boc ma dau cu sania pe virfu Omu

      Maghiarii din Romania au mult mai multe drepturi decat romanii din Ungaria si au fost intotdeauna o frana in calea dezvoltarii Romaniei. De legaturile UDMR-ului cu PSD-ul Dragnea ati uitat?

      Nu trebuie sa discutam despre conationali maghiari, germani, turci, cehi, rusi sau romi ci numai despre cetateni romani, toti cu aceleasi drepturi. Nu trebuie sa existe discutii si implicit drepturi diferentiate de etnie (sau de orientarea sexuala, sau de orientarea religioasa sau de pregatire profesioanala sau de orice altceva cu trimitere stricta la un grup de cetateni).

      UDMR-ul nici nu ar trebui sa existe si niciun alt partid similar care sa promoveze drepturi doar pentru un grup de cetateni ai tarii. Asa ceva trebuie interzis prin Constitutie sau macar print lege. Un partid trebuie sa faca politica pentru tara si intreaga populatie, nu pentru un grup de cetateni. Ce urmeaza? Partidul soferilor, partidul homosexualilor, partidul femeilor, partidul barbatilor, partidul cersetorilor, partidul intelectualilor, partidul interlopilor, partidul ... partidul....??? 

    Dle Boc eu am o altă problemă! De ce nu urmati exemplul lui Bolojan ,să mai reduceti din personalul si din salariile angajaților Primăriei? Clujul este un oraș bogat, poate nu se vede, dar realitatea arată rău!

    Nu am inteles. Prefectul aplica ordinele guvernului, este reprezentantul guvernului in teritoriu. E asa important ca un prefect sa fie roman get-beget, nu maghiar sau sas? De de nu s-a opus dl Boc candidaturii dlui Iohannis? Oare a fi prefect inseamna a directiona banii de la buget inspre un anumit partid? Pai atunci? Nu toti vrem binele judetului sau tarii? Sau acum dam din coate sa dam jos conducerea partidului ca sa punem in frunte pe un nationalist abject, care sa ne aduca aminte de Vadim Tudor? Iar fluturam stagul lui Avram Iancu??? Inseamna ca judetul si oradul Cluj o duc rau de tot, iar oamenii sunt saraci cu duhul / mintea...

    1. Problema este ca vorbim de cetateni sasi, maghiari, turci, romi etc si nu vorbim doar de cetateni romani, egali in drepturi si obligatii. Clasificarea cetatenilor tarii in romani, sasi, secui etc. provoaca astfel de discutii si face posibila existenta unui partid ca UDMR-ul. Nu trebuie sa existe o asemenea catalogare atunci cand vorbim de drepturi si obligatii. Nu trebuie sa discutam despre drepturile si obligatiile maghiarilor sau de drepturile si obligatiile femeilor sau de drepturile si obligatiile crestinilor etc. Trebuie sa discutam numai despre drepturile si obligatiile cetatenilor. Astea sunt discutii artificiale intretinute numai pentru a justifica existenta unui partid ca UDMR-ul.

      VLAD. Esti un mare BOU. Care cetateni ma,,maghiari sau sasi.? Pai ce ma noi suntem cumva Republica Federala.? Nu bai BOULE,toti cei care locuiesc in Romania,sunt CETATENI ROMANI. Dute BOULE in AMERICA,unde sunt tot felul de NATII,si vezi daca vreun CETATEAN,care are CETATENIA Americana,vorbeste alta limba decat Limba oficiala.Dute BOULE sa vezi state in America unde locuiesc alte Nationalitati decat BASTINASII AMERICANI,dar care nu au SCOLI in Limbile lor materne,nu vorbesc alta Limba,nu cer TERITORII,sau administratii pe criterii ETNICE. Ia sa mergi in statul UTAH,unde statul este populat cu MORMONI,sa vezi,acolo sunt Scoli altele decat cele cu Steagul American la Porti si in care se vorneste Limba Engleze nu limba Mormonilor.Din cauza ca Romanii,in IDIOTENIA lor au crezut ca daca aleg un NEAMT in fruntea Statului,Romania o sa fie o a doua Germanie,au ales niste Partide ANTINATIONALE vandute Strainilor ca PNL,UDMR si si NEONAZISTI ca cei din USR -PLUS,o sa faca din Romania Pamantul fagaduintei.? Din acest MOTIV suntem PARIA EUROPEI,o TARA VANDUTA cu Romani cu tot si care peste cateva zeci de ani din cauza EXODULUI catre PAMANTUL FAGADUINTEI MINCINOS care este OCCIDENTUL o sa DISPARA IMPARTITA intre Bogatii Europei. Ma bucur ce se intampla azi cu TARA si cu ROMANII,intrucat,ei si-au dorit sa fim condusi de astfel de TRADATORI. In REST sa AUZIM NUMAI de BINE,la SFANTU ASTEAPTA.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb