Boc: PSD apără marile tunuri date de moguli şi se teme de victoria lui Băsescu

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 30 noiembrie 2009

Partidul Social Democrat apără tunurile date, în perioada ultimei guvernări social-democrate, a marilor moguli, şi se teme de victoria lui Traian Băses-cu, a declarat ieri preşedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc. Potrivit acestuia, "marile tunuri ale mogulilor de astăzi au fost date în perioada guvernării Ilies-cu-PSD".

"Sub regimul Iliescu-PSD a avut loc scandalul FNI, care a sărăcit sute de mii de oameni. Sub regimul Ilies-cu - PSD a avut loc afacerea Petromidia. Şi, când spun mă refer la Ion Ilies-cu preşedinte, Adrian Năstase premier, Mircea Geoană ministru de externe. De aceea, astăzi PSD şi asociaţii lor - Patriciu, Vântu, Voiculescu - se tem de victoria lui Traian Băsescu", a spus Emil Boc.

El a ţinut să precizeze că pre-şedintele Traian Băsescu nu a avut nicio legătură cu privatizarea Petromidia, fiindcă la vremea aceea era "primarul general al Capitalei şi nu membru al Guvernului".

"Petromidia are de plătit până în 30 septembrie 2010 suma de 510 de milioane de euro la stat. Dacă nu se plătesc, statul român poate să redevină majoritar la Petromidia. Sub o guvernare PSD-PNL va fi foarte uşor pentru Dinu Patriciu să obţină o amânare sau o reeşalonare. Nu ne mirăm deloc că îl vedem pe Patriciu venind cu casetuţe ca să-şi promoveze propriul lui interes", a continuat liderul democrat-liberal.

"Au mai rămas de privatizat Transgaz, Romgaz, Poşta. Aici sunt interesele directe ale celor care deţin trusturile de presă cele mai importante", suştine Emil Boc, avertizând ca "asociaţii PSD, Patriciu, Vântu şi Voiculescu" joacă acum singura carte pe care o deţin, "trucajul, fie el filmat, fie vorbit".

Voinescu neagă acuzaţiile

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PDL, Sever Voinescu, a declarat ieri că acuzaţia înaintată de social-democraţi, conform căreia PDL ar fi cheltuit pentru campania prezidenţială peste 175 de milioane de euro, este o "minciună ordinară" şi o "calomnie".

"Nici vorbă de sumele aruncate de PSD, este o calomnie şi o minciună ordinară. Poate această sumă se pretează mai degrabă unei şpăgi a pesediştilor", a declarat Voinescu. Democrat-liberalul nu a avansat o sumă pe care PDL ar fi cheltuit-o până acum în campanie, însă a precizat că la finalul alegerilor partidul său va înainta, conform prevederilor legale, un raport privind cheltuielile de campanie către Curtea de Conturi, care se va putea pronunţa dacă a fost ceva în neregulă. Întrebat dacă toate afişajele electorale de care beneficiază Traian Băsescu sunt suportate de către PDL, Voinescu a precizat că pe lângă partidul său actualul şef al statului mai este sprijint şi de alte organizaţii şi partide, între care a enumerat PNŢCD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb