Bogdan Aurescu cere noi sancţiuni pentru Rusia în cazul Navalnîi

S.B.
Internaţional / 21 februarie 2021

Bogdan Aurescu cere noi sancţiuni pentru Rusia în cazul Navalnîi

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, va susţine în Consiliul UE de luni adoptarea de noi măsuri restrictive ale UE în contextul ultimelor evoluţii din Rusia în ceea ce priveşte cazul Navalnîi, potrivit unui comunicat al ministerului, informează G4Media.

"Ministrul român va sublinia că vizita la Moscova indică faptul că relaţiile UE-Rusia se află într-un moment important de inflexiune şi va sublinia necesitatea unităţii UE pentru menţinerea credibilităţii ca actor de politică externă. Va arăta că este necesară adaptarea conduitei strategice a UE faţă de Rusia având în vedere modul asertiv în care Rusia se raportează la UE, după cum a rezultat inclusiv în urma vizitei recente a Înaltului Reprezentant Borrell", se arată în comunicatul citat.

În plus, oficialul român va cere ca UE să îşi asume un angajament politic mai puternic cu statele din Parteneriatul Estic, iniţiativă din care face parte şi Republica Moldova.

Miniştrii de Externe din UE vor avea luni şi un dialog prin video-conferinţă cu noul secretar de stat al SUA, Antony Blinken, iar România va cere consolidarea cooperării cu organizaţiile internaţionale (NATO), aprofundarea dialogului strategic cu partenerii, în special SUA, şi prin continuarea dezvoltării de capacităţi UE civile şi militare, potrivit G4Media.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Cum provoaca gratuit Rusia, cretinii astia care se ocupa de politica externa a Coloniei, punandu-i pe romani in fatza unui pericol iminent! P-astia, ca Plavanul si nea' Goldman asta, ii doare-n cot de ce se va intampla, pt ca atunci cand situatia geopolitica se va imputi drastic pt Romania, ei se vor cara de-aici(unul in Germania, celalalt in Israel) si ne vor vor spune doar atat: "Ati devenit carne de tun! Ghinion!"

    1. Tiraspolul este aici!

      E sclavul Americii, lasa-l in pace.. Un gornac marunt. Nici masoneria nu mai e ce a fost, a primit tot felul de shobolani in mijlocul ei.

      ...iar ma-ta, pe Centura! La sportul ei preferat: proba cu maciuci!

      Bravo ziarului Bursa! Eu am facut candva un comentariu despre regina Angliei si a fost sters! Comentariul facut atunci de mine nu se compara in niciun fel cu spurcaciunile pe care le scrie acest individ prorus aici! Bravo,sa nu stergeti astfel de "capodopere"! Continuati ca sa-i incurajati!

      Din ce boscheti ai prostiei in stare pura, ai mai aparut si tu, amarastene! Auzi, eu individ prorus! Probabil ca ai ajuns la astfel de "performante intelectuale", dupa masturbari facute la foc automat!

    Aparent nu ar trebui sa "ne amestecam" in "treburili " interne ale altor state atata timp cat acele state ar respecta "neamestecul in treburile altor state" si drepturile propriilor cetateni ...dar nu este asa si atunci Bogdan Aurescu are toate argumentele sa sustina inclusiv drepturile unui cetatean rus tocmai pentru consecventa in intarirea credibilitatii UE ca actor in politica externa.

    Aurescule, cand o sa miste armata rusiei pe la granita Romaniei o sa iti amintesti de provocarile astea gratuite la care te pun americanii , nu ?

    daca iti dau 100 de lei dansezi intr-un picior 1 minut , Aurescule? Ca vad ca raspunzi imediat la comenzi externe!  

    Nu vrei tu sa taci in ma-ta din gura si sa lasi USA si Rusia sa se provoace intre ei fara sa te mai bagi tu in seama pe tema asta? Ca ne bagi si pe noi in belea, fwtu-ti rasa ma-tii de papusa in mainile altora!

    NU mai raspunde la atele de papusa din mainile americanilor! Mai taci din gura cu declaratii din astea de bagat batul prin gard!  

    1. Priviti domnilor si doamnelor de la ziarul Bursa,inca o "capodopera" de comentariu cu injuraturi ca la usa cortului! Pastrati acest comentariu si mandriti-va cu el!

      nu trebuie sa ne stresam ....atata timp cat ministerul de externe nu mai ia pozitia ghiocelului si nu mai face taras pe coate si genunchi (mersul pe burta) , eu personal am tot respectul pentru un ministru care stie cand sa deschida gura si cand sa taca ...macar in memoria bunicilor si strabunicilor nostri care au respectat Romania si suficienti de instruiti si barbati sa respecte juramantul fata de Romania "chiar cu pretul vieții" si nu au fost lasi ca unii de azi ce se spârcâe in pantaloni de frica si sunt fătălăi inapți combatanți

      ti se par normale provocari care pot pune in pericol o tara intreaga?

      de ce nu vine Merkel direct cu asemenea cereri ? de ce il pune pe asta micu ?  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb