BOGDAN CHIRIŢOIU: "Vom extinde analiza pe piaţa de energie la conectarea noilor investiţii în regenerabile"

M.C.
Miscellanea / 19 ianuarie 2023

"Vom extinde analiza pe piaţa de energie la conectarea noilor investiţii în regenerabile"

Consiliul Concurenţei va extinde analiza pe piaţa de energie la conectarea noilor investiţii în regenerabile şi se va uita la procedurile administrative, cum se pot da autorizaţiile mai repede, dar şi la modul în care cei care au reţele aprobă conectările pentru noile investiţii, a declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, conform Agerpres.

"Ne vom extinde această analiză la conectarea noilor investiţii în regenerabile. Vin mulţi bani în energie şi e important ca aceşti bani să genereze investiţii care intră în sistemul energetic naţional. Şi atunci, şi la cererea Comisiei Europene, care a cerut tuturor statelor membre să accelereze procedurile administrative pentru aprobarea sau pentru intrarea în funcţiune a noilor investiţii în regenerabile, deci, ţinând cont şi de contextul european, ne uităm la zona asta. Ne uităm şi la procedurile administrative, cum se pot da autorizaţiile mai repede, dar ne uităm şi la modul în care cei care au reţele, asta înseamnă trans-urile - Transelectrica, Transgaz - sau reţelele mai mici, firme de distribuţie de electricitate şi de gaze, cum aprobă ei conectările la reţele pentru noile investiţii în regenerabile. Asta este una dintre priorităţile acestui an", a spus Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că pe zona de energie nu Consiliul Concurenţei este principalul instrument legat de preţuri, ci la acestea şi la tranzacţiile pe piaţa de energie se uită prioritar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

"Noi ne uităm prioritar la partea unde companiile au foarte mare putere în piaţă, da, te duci într-o zonă concurenţială, pentru că, dacă n-ar fi concurenţială, din nou ar fi la ANRE. Unde teoretic e concurenţă, dar companiile au mare putere în piaţă, deci la zona de branşamente, acolo ne uităm noi, acolo au fost investigaţii şi amenzi. Şi la gaze, în anii anteriori. În momentul de faţă avem o investigaţie pe care o vom finaliza în acest an pe zona de electricitate", a mai afirmat Bogdan Chiriţoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Afara cu vesmicul Chiritoiu din tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb