BOIKO BORISOV: "Bulgaria va depăşi România la anticorupţie în 3-4 luni"

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 4 aprilie 2015

Premierul bulgar Boiko Borisov a promis, ieri, o adaptare rapidă a schimbărilor substanţiale la sistemul judiciar, fapt ce va face ca Bulgaria să depăşească ţara noastră în trei-patru luni în privinţa progreselor în combaterea corupţiei şi a crimei organizate, scrie Novinite.

Aflat în vizită la Varna, Borisov a declarat că în urmă cu un an şi jumătate, în timpul precedentului său mandat de prim-ministru, România primea un raport de monitorizare în Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) al Comisiei Europene la fiecare şase luni, în timp ce raportul pentru Bulgaria acoperea un an şi jumătate. În ciuda acestui fapt, toată lumea compara cele două ţări, a arătat oficialul de la Sofia.

Boiko Borisov a explicat: "Într-un fel, ei (România - n.r.) încercau să ne ajungă din urmă. Totodată, noi ne doream, dacă era posibil, să fim trataţi separat de ei în ceea ce priveşte aderarea la Schengen. Ce s-a întâmplat într-un an şi jumătate este că românii ne dau nouă acum un exemplu. Ei au fost patru ani în urma noastră".

Ministrul bulgar de justiţie Hristo Ivanov va înainta până la Paşti un proiect de lege pentru amendarea şi completarea legislaţiei privind sistemul judiciar, a mai anunţat Borisov.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cică de un an și jumătate s-a progresat în lupta împotriva corupției. Cum? Nu era regimul băsist campionul de 10 ani al luptei anticorupție? Se pare că nu. A trebuit să plece PDL-ul de la putere. Foarte interesant.

    Apoi, Borisov crede că în 3-4 luni va face progrese mai mari. Cum? Păi să se uite că DNA abia acum tratează dosare din 2008. Experții noștri DNA, cu Kovesi în frunte, susțin că este dificil de luptat cu corupția. Că este nevoie de cincinale de studii și investigații. Pe cine să crezi? Oare pe cine? 

    Bulgaria n-are nicio sansa in lupta anticoruptie. Bulgaria = coruptie. Tara este detinuta de grupari mafiote organizate care controleaza intregi domenii de activitate si isi impart sfere de influenta. Ceea ce s-a intamplat in Romania a fost o gluma comparativ cu Bulgaria, dpdv al coruptiei. La ei nu s-a furat la nivelul nostru doar pt ca nu au avut cr fura, discutand de cea mai inapoiata tara dpdv economic din blocul comunist.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb