Bolt investeşte peste 100 de milioane de euro pe piaţa trotinetelor electrice din Europa

J.P.
Internaţional / 12 noiembrie 2020

Bolt investeşte peste 100 de milioane de euro pe piaţa trotinetelor electrice din Europa

Platforma de ride-hailing Bolt, cu sediul în Estonia, a anunţat joi că va investi anul viitor peste 100 de milioane de euro pentru a deveni cea mai mare firmă de închirieri de trotinete electrice din Europa, într-un moment în care serviciile de taximetrie sunt sever afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, conform Agerpres.

Rivalul grupului american de ridesharing Uber Technologies Inc vrea să aducă anul viitor 130.000 de trotinete electrice în peste 100 de oraşe, extinzându-se agresiv pe continent.

"Este atât de mult potenţial de creştere. Este logic să ne aşteptăm la schimbarea obiceiurilor de consum, oamenii vor prefera trotinetele în locul taxiurilor şi transportului public, în contextul pandemiei", a afirmat Markus Villig, directorul general şi cofondatorul Bolt, într-un interviu acordat Reuters.

Săptămâna aceasta, start-up-ul de trotinete electrice Tier Mobility cu sediul în Berlin a obţinut 250 milioane de dolari de la investitori, inclusiv Softbank, pentru a-şi extinde operaţiunile dincolo de cele 80 de oraşe din 10 ţări pe care le acoperă acum.

Villig a explicat că Bolt beneficiază de afacerea sa stabilă de ride-hailing când concurează împotriva unor firme ca Tier, deoarece ajunge la peste 30 de milioane de utilizatori şi beneficiază de reducerile de costuri în marketing şi vânzări.

În mai, Bolt a obţinut 100 de milioane de euro de la firma de investiţii Naya Capital Management, într-o tranzacţie care evaluează compania la 1,7 miliarde de euro.

Bolt, înfiinţată în 2013, are peste 30 de milioane de utilizatori înregistraţi în 35 de ţări, şi a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă în Europa de Est în detrimentul Uber. Serviciile sale includ de la transport la cerere şi micromobilitate, cu trotinete electrice şi biciclete electrice, la livrări de mâncare şi pachete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb