Bonas - venituri şi profit în creştere

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2023

Sursa foto: facebook / Bonas

Sursa foto: facebook / Bonas

English Version

"Noile schimbări legislative pun o presiune suplimentară pe cheltuieli şi vor genera inflaţie", se arată în raportul companiei

Producătorul de lactate Bonas a obţnut, în trimestrul al treilea, un profit net de 0,5 milioane lei, faţă de o pierdere de circa 0,1 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce veniturile totale s-au ridicat la 22,2 milioane lei, cu 26% peste cele din trimestrul al treilea 2022, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Istoric, în lunile de vară, pentru Bonas trimestrul al treilea însemna pierdere, dar în acest an am reuşit sa fim profitabili. Am realizat acest lucru fără a neglija investiţiile, atât de necesare pentru a aduce compania la nivelul concurenţilor şi pentru a putea genera profituri viitoare", spune Consiliul de Administraţie al Bonas în raport. "În trimestrul al patrulea intrăm iarăşi într-o zonă de impredictibilitate generală. Noile schimbări legislative pun o presiune suplimentară pe cheltuieli şi vor genera inflaţie, acestea adăugând-se la perspectivele negative ale economiei".

Este o referire la legea nr. 296/2023, ce prevede anumite modificări fiscale care, conform ultimului studiu Confidex, realizat de Impetum Group, vor avea impact negativ asupra peste 75% din companiile ce intră sub incidenţa sa.

"Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2023 se va realiza, dar principala noastră îngrijorare este ca în 2024 să nu se repete scenariul din 2022. În industria lactatelor se operează cu marje mici de profit şi se concurează cu toţi jucătorii din industria alimentară, unii având avantajul preţului, un atu când puterea de cumpărare scade. Anul trecut procesatorii de lactate nu au putut transfera în totalitate creşterile de costuri şi s-a ajuns la un război al preţurilor, în care toată lumea a pierdut la capitolul profitabilitate", se mai arată în raportul Bonas.

În trimestrul al treilea, compania a avut cheltuieli de exploatare de 21,5 milioane lei, cu 21% peste cele din acelaşi interval al anului trecut. Cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele s-au ridicat la 7,6 milioane de lei, în creştere cu 20%, pe fondul creşterii vânzărilor dar şi a faptului că Bonas pe timpul verii a profitat de preţul mai mic al laptelui şi a produs mai mult pe stoc. Cheltuielile cu personalul, în valoare de 4,8 milioane de lei, sunt cu 33% mai mari, ca urmare a creşterilor salariale dar şi a faptului ca numărul de angajaţi a crescut de la 80 la 96, conform raportului.

Compania a dezvoltat o reţea proprie de magazine, ajungând în prezent la 21 unităţi în Cluj şi 2 în Bucureşti.

La jumătatea anului, Vasile Naş deţinea 25% din Bonas în vreme ce Marius Alexe avea aproape 11% din producătorul de lapte din Cluj, ale cărui acţiuni sunt tranzacţionate în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. au produse de calitate cu gust de lapte de vaca, nu lapte praf

    1. Or fi de calitate produsele, de acord, dar raportarile sunt rudimentare. Degeaba il platesc pe Alexe in consiliul de administratie. Ultima raportare pare a fi doar pe Q3 dar de fapt se refera la cele 9 luni din 2023, caz in care profitul pe Q3 este putin peste zero, nu 0.518 mil.

      invata sa citesti "se spune in primele noua luni". Nicio companie nu raporteaza doar pe T3, raportarea de la T3 insemana T1+T2+T3.

      Sigur? Poate crezi ca si activele trebuie raportate la situatia din trimestrul similar al anului anterior, desi ele se raporteaza la valorile de la sf anului precedent, care sunt si auditate.

      e clar,ai vazut si tu la raportari....

    Acum dupa ce a vandut Nas Vasile intreaga detinere o sa se mai cheme BO Nas sau o modifica?!

    1. asta e zvon, sau apare pe undeva?

      e tranzactie DEAL procesata de cateva ore deja

      Bomba!A cumparat tot sif6 wannabe!Acum sa cum merge cardasia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb