Boris Johnson insistă că va supraveţui politic scandalului "Partygate"

F.D.
Internaţional / 27 mai 2022

Boris Johnson insistă că va supraveţui politic scandalului "Partygate"

Un parlamentar britanic conservator şi-a anunţat astăzi demisia din postul de consilier al ministrului de interne Priti Patel, denunţând ''cultura toxică'' de la Downing Street semnalată de raportul administrativ despre petrecerile desfăşurate la reşedinţa premierului Boris Johnson în timpul restricţiilor din pandemie, relatează Reuters şi DPA, potrivit Agerpres.

Respectivul parlamentar, Paul Holmes, s-a declarat ''şocat şi indignat'' de dezvăluirile din raportul întocmit de înalta funcţionară Sue Gray şi publicat miercuri. Documentul detaliază, eveniment cu eveniment, folosind în sprijinul argumentaţiei inclusiv fotografii şi mesaje e-mail, ceea ce se întâmpla la Downing Street în timp ce britanicii erau închişi în case în timpul restricţiilor antiepidemice.

"Petreceri care se întindeau până în zorii zilei. Membri ai personalului în stare de ebrietate vomitând şi intrând în altercaţii unii cu alţii. Pereţii de la Downing Street stropiţi cu vin roşu. Şi o petrecere ilegală pentru premier, cu baxuri de bere şi zeci de sandvişuri pregătite'', remarcă CNN după lectura raportului.

''Unii dintre funcţionarii cei mai puţin experimentaţi au crezut că participarea lor la unele dintre aceste evenimente era autorizată, dată fiind prezenţa înalţilor demnitari'', aşadar aceştia din urmă ''trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru această cultură'', notează în raport Sue Gray.

Vorbind în faţa deputaţilor după apariţia raportului, Boris Johnson a spus că-şi asumă ''întreaga responsabilitate pentru tot ce s-a întâmplat'', şi-a cerut din nou scuze, dar s-a declarat hotărât să rămână în funcţie pentru a se ''concentra asupra priorităţilor britanicilor'', menţionând aici inclusiv războiul din Ucraina şi problema inflaţiei.

Vorbind vineri în faţa presei în timpul unei vizite în oraşul Stockton-on-Tees, şeful guvernului s-a arătat încă o dată încrezător că are în continuare suficient sprijin în interiorul propriului partid pentru a rămâne în funcţie. ''Cred că am dat unele răspunsuri destul de bogate şi detaliate alaltăieri în Camera Comunelor şi în conferinţa de presă care a urmat'', a spus Johnson în faţa presei.

După ce dezvăluirile despre petrecerile desfăşurate la Downing Street în timpul restricţiilor antiepidemice începuseră să atragă tot mai mult atenţia presei la începutul anului, 15 parlamentari conservatori au solicitat public demisia premierului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toata lumea trebuia sa se comporte asa. Bravo lui! Sunt fraieri cei care au "respectat". Si nu doar retroactiv, am zis-o atunci. As fi restrictionat evenimente cu sute de oameni inghesuiti, atata tot.

    Petrecere de bărbați adevărați,nu sclifoseli ca de ziua lui Orban cu Turcan, Aurescu, Popescu etc Dacă te imbolnaveai de Covid știai că merită! Bravo englezi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb